Comunitat Valenciana

Naix LABdeseries, un festival i laboratori dedicat a les sèries de televisió

  • L'esdeveniment se celebrarà de l'11 al 14 d'abril en La Filmoteca de València i el Palau de l'Exposició.
  • L'objectiu de la iniciativa és reflexionar sobre la importància actual d'aquest fenomen.
Black Mirror
Black Mirror
NETFLIX - Archivo
Black Mirror

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) impulsa la creació de LABdeseries, un laboratori i festival de sèries televisives que se celebrarà de l'11 al 14 d'abril en La Filmoteca de València i el Palau de l'Exposició.

Es tracta d'una iniciativa promoguda que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), la SGAE i EDAV (Escriptors de l'Audiovisual Valencià).

La nova cita cultural inclourà projeccions i col·loquis entorn de les sèries amb la finalitat de reflexionar sobre la importància actual d'aquest fenomen televisiu tant en l'àmbit de la ficció com en la vida quotidiana de molta gent, detallen els responsables de la trobada en un comunicat.

Per a açò, LABdeseries convocarà a València a personalitats de diferents àmbits amb el propòsit de generar una reflexió àmplia i multidisciplinària. Així, guionistes, directors, divulgadors científics, periodistes, escriptors i sociòlegs passaran per aquest nou esdeveniment cultural.

Títols emblemàtics com 'Black Mirror' o 'Joc de trons' seran analitzats en taules redones en les quals també hi haurà espai per a temes com el periodisme, la literatura, els joves o la política i la seua relació amb les sèries.

Producció nacional

LABdeseries prestarà especial atenció a la producció nacional i comptarà amb convidats relacionats amb les últimes sèries espanyoles estrenades per a parlar dels seus processos de creació i dels assumptes d'actualitat amb els quals estan relacionades.

La cita té com a punt de partida el 'podcast' 'Laboratori d'Investigació de Sèries', que ofereix la plataforma Podium Podcast des del 2017. L'organització va a càrrec delss responsables del 'podcast', el gestor cultural David Brieva, la professora i historiadora Áurea Ortiz i el periodista i crític de televisió Mikel Labastida.

L'experiència del 'podcast' els ha conduït a plantejar-se la necessitat de portar les anàlisis i debats fora de l'estudi radiofònic per a crear un espai multidisciplinari en viu de reflexió sobre les sèries.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento