Comunitat Valenciana

Puig espera que després d'eleccions hi haja "suficient fortalesa política valenciana" per a avançar en el finançament

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat aquest dimecres que espera que "siga el que siga el resultat electoral a Espanya" després de les eleccions "hi haja suficient fortalesa de les forces polítiques valencianes per a aconseguir un avanç substancial i definitiu" quant a la reforma del sistema de finançament.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en atenció als mitjans de comunicació, en ser preguntat per les declaracions que aquest dimecres ha fet el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, en les quals ha afirmat que la coalició centrarà la seua campanya electoral en "els problemes centrals dels valencians", com són l'infrafinançament i la infrainversió.

Sobre aquest tema, Puig ha coincidit amb Baldoví i ha remarcat que el canvi de model és "absolutament irrenunciable" perquè es tracta d'una qüestió "de justícia". "Els valencians volem ser tractats amb equitat i en aquests moments hi ha espanyols de primera, segona i de tercera i nosaltres estem en una situació de tercera i així no podem continuar", ha subratllat.

Així, ha incidit que el Consell té una posició "absolutament inflexible i dialogant" com així ho han demostrat amb Mariano Rajoy, Pedro Sánchez i mantindran amb "qui vinga en el futur".

Puig ha assenyalat que el Govern d'Espanya de Pedro Sánchez en aquests últims huit mesos "sí ha fet coses", encara que "no ha sigut capaç per la seua realitat d'anar més enllà amb el finançament". En qualsevol cas, ha destacat que ha posat damunt de la taula uns Pressupostos Generals de l'Estat que "no van recolzar PP, Cs ni independentistes i que han impossibilitat 1.4000 milions" per a la Comunitat Valenciana.

En canvi, ha indicat que en el que sí s'ha avançat és en la recuperació de les inversions, especialment després de l'aprovació de la reforma de l'Estatut, que precisament aquest dimecres publiquen el BOE i el DOGV, i que inclou que la Generalitat intervinga en "la jerarquització de les inversions" i "en la decisió de les infraestructures", ha recordat.

Per açò, ha subratllat que van a exigir que el problema valencià com és el finançament, les inversions i el deute històric estiguen "presents". "Espere que totes les forces polítiques assumisquen el que hem aprovat en Les Corts i, siga el que siga el resultat electoral a Espanya hi haja suficient fortalesa de forces polítiques valencianes per a aconseguir un avanç substancial i definitiu", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento