Comunitat Valenciana

Moren els bessons de ximpanzé nascuts a Bioparc València el 14 de febrer

  • Els bessons de ximpanzé de la subespècie Pan troglodytes verus, la més amenaçada de les quatre que hi ha que van nàixer a Bioparc València el passat 14 de febrer van morir el cap de setmana passat. L'equip tècnic del parc va observar un sobtat canvi en la vitalitat del primer d'ells i finalment només es va poder comprovar la seua immobilitat poques hores després.
MOREN ELS BESSONS DE XIMPANZÉ NASCUTS EN BIOPARC VALÈNCIA
MOREN ELS BESSONS DE XIMPANZÉ NASCUTS EN BIOPARC VALÈNCIA
BIOPARC
MOREN ELS BESSONS DE XIMPANZÉ NASCUTS EN BIOPARC VALÈNCIA

En eixos moments la situació solament possibilita mantindre la vigilància de l'activitat de la mare per a intentar recuperar el cos. L'experimentada progenitora centrava la seua atenció en el mort i desatenia la segona cria deixant-la al niu i no responent el seus plors, per la qual cosa, seguint el protocol, de forma consensuada amb diversos experts internacionals i els responsables del programa de preservació es va decidir intervindre.

El procediment és l'habitual en aquests casos i requereix anestesiar la mare per a separar-la de la cria morta i atendre l'altra. Es va comprovar que la mare tenia llet i que la cria mamava amb normalitat en posar-la amb sa mare, per la qual cosa es va decidir no revertir l'anestèsia perquè la femella despertara per si mateixa i mantindre a la cria amb la seua mare perquè continuara la criança natural.

A més, les característiques d'aquesta espècie amb forts vincles requereixen que el grup es mantinga unit i minimitzar qualsevol tipus d'intervenció. Dins de les complicacions, la situació romania tranquil·la fins a eixe moment i res podia presagiar que una de les femelles provocaria un altercat durant el qual es va produir la mort de la segona cria.

Actualment, el grup està estable i a la vista del públic "doncs en la naturalesa aquests esdeveniments succeeixen i són acceptats pels animals", han indicat des del Bioparc.

Per contra, malgrat estar acostumats a treballar amb animals, l'equip tècnic està molt afectat emocionalment. "Ara queda continuar i mantindre la il·lusió amb el creixement del xicotet ximpanzé Coco de set mesos i persistir en l'esperança que arriben noves cries donada la reconeguda fertilitat del grup reproductor", segons les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento