Comunitat Valenciana

Reyes Martí homenatja la dona el 8M amb una mascletà que cobreix la Plaça de morat i negre

  • La pirotècnica Reyes Martí, responsable de la Pirotècnia Martí de Borriana (Castelló) i encarregada de disparar aquest divendres l'octava mascletà de les Falles de 2019 en la Plaça de l'Ajuntament de València, ha apostat pels colors morat i negre com a senyals d'identitat d'aquest dispar per a homenatjar les dones i les víctimes de la violència de gènere en coincidir l'espectacle amb el Dia Internacional de la Dona.
Reyes Martí homenatja la dona el 8M amb una mascletà que cobreix la Plaça de morat i negre
Reyes Martí homenatja la dona el 8M amb una mascletà que cobreix la Plaça de morat i negre
TWITTER AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Reyes Martí homenatja la dona el 8M amb una mascletà que cobreix la Plaça de morat i negre

Martí ha indicat a Europa Press que la seua intenció ha sigut "retre un homenatge, d'una altra manera", a aquests col·lectius a través del dispar que ha dissenyat per a aquesta jornada. "Hem intentat des de la Plaça de l'Ajuntament de València posar el nostre granet d'arena" en aquest 8 de març, ha assenyalat.

La pirotècnica ha destacat que a més d'omplir de morat i de negre aquest lloc a l'inici de la mascletà, ha decidit usar també el color morat per a embolicar trons xicotets i descàrregues, material que normalment s'enrotlla amb papers d'un altre color.

Igualment, Reyes Martí ha ressaltat que tant ella com les altres dos treballadores de la seua empresa que conformaven l'equip de huit persones destinades al muntatge de la mascletà han vestit samarretes morades.

La titular de la Pirotècnia Martí des de 1996 ha tornat aquest divendres a disparar en la Plaça de l'Ajuntament de València coincidint amb el Dia Internacional de la Dona després d'haver oferit el passat any la mascletà del 19 de març per primera vegada.

"ELS DIES MÉS GRANS"

Aquesta professional ha assenyalat que per a ella oferir les mascletaes d'aquests dos dies suposa tindre presència en les Falles "els dies més grans". Ha recordat que el 8 de març ha disparat tretze dels 18 anys que porta oferint mascletaes en la Plaça de l'Ajuntament dins del calendari faller.

Entre els convidats al balcó del consistori de la capital valenciana per a presenciar el dispar d'aquest divendres, es trobaven diferents dones representants de la política valenciana, de l'esport i de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

Totes elles han estat acompanyades per l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que vestia un jersei morat amb motiu del 8M; altres autoritats municipals i les Falleres Majors de 2019, Marina Civera i Sara Larrazábal, i les seues corts d'honor.

Entre els convidats d'aquesta jornada s'ha vist en el balcó municipal la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez; la directora general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such; la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat, Marina Sánchez; la mantenedora de la Fallera Major de València, Rosángeles Valls, i la plantilla del Llevant Femení.

Així mateix, han acudit a aquest punt diferents representants de l'Organització Nacional de Cecs (ONCE), que prèviament havien participat en l'acte de presentació dels cupons del 8 i del 19 de març. Entre ells estaven la vicepresidenta del Consell General, Patricia Sanz, i la subdelegada territorial ONZE CV, Belén Boronat. També han estat presents una representació femenina de la Policia Local, Policia Nacional, Protecció Civil, Bombers i Guàrdia Civil.

Entre els representants de la festa fallera han estat les comissions Plaça de la Moreria, Andrés Piles Ibars-Salvador Tuset, Enginyer Josep Sirera-Pius IX, Rubén Darío-Fra Luis Colomer, Ciutat de Còrdova-Vicente Tomás Martí i Luz Casanova-Pare Espasa, així com de les Juntes Locals Falleres de Borriana, Almussafes i Catarroja.

PIROTÈCNIA AITANA AQUEST DISSABTE

La novena mascletà de les Falles de 2019, aquest dissabte, estarà a càrrec de Pirotècnia Aitana, fundada en 2007 i amb presència en la Plaça de l'Ajuntament de València des de 2011, segons ha recordat el consistori en un comunicat. L'espectacle, ha avançat, estarà format d'una banda tradicional i una altra digital, amb tres conjunts, cinc retencions i cinc passades més el terratrèmol final.

Per a la pròxima jornada s'espera com a convidats al balcó municipal al president de les Corts Valencianes, Enric Morera; al president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, i a actors i actrius de l'obra La Família Addams que es representa en el Teatre Olympia.

A més, es comptarà amb convidats de les comissions falleres l'Alcota-Sagunt, Pius XII- Jaume Roig, Alfara Patriarca-P. Gil Sumbiela, Santiago Rusiño l-Conde Lumiares, La Vall d'Albaida-La Canal Navarres, Hort Sant Valero-avinguda de la Plata, i representants de les Juntes Locals Falleres de Godella, Alberic, Carcaixent, Cullera, Gandia i Alzira.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento