Comunitat Valenciana

Serveis mínims en els col·legis i els hospitals pel 8-M

  • El Govern valencià fixa els torns obligatoris per a la vaga de demà en els serveis essencials.
  • Els hospitals donaran el servei equivalent al de diumenges.
SAMU, ambulància, a les portes de l'Hospital La Fe
SAMU, ambulància, a les portes de l'Hospital La Fe
GVA - Archivo
SAMU, ambulància, a les portes de l'Hospital La Fe

La Generalitat ha establit per a la vaga feminista de demà 8 de març serveis propis dels diumenges en tots els hospitals públics de la Comunitat Valenciana i un professor per etapa educativa, amb un mínim d'un cada huit unitats en Primària i Infantil i d'un per cada deu unitats en l'ensenyament Secundari.

Així consta en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) que aquest dimecres va publicar la resolució de la Conselleria d'Economia que fixa els serveis mínims d'aplicació per a la vaga general convocada aquest Dia Internacional de la Dona Treballadora, així com per als aturs convocats durant la jornada.

En concret, en l'àmbit sanitari s'han fixat serveis mínims propis dels diumenges a les sales d'hospitalització, serveis centrals urgents, quiròfan d'urgències, portes d'urgència, cuines, manteniment i centraleta de telèfons, mentre que es mantindran els serveis d'una jornada habitual en diàlisi, radioteràpia, programa de trasplantaments, l'UCI o la unitat de reanimació, segons l'orde del Consell.

D'altra banda, el pla aprovat fixa serveis del 50% de la jornada habitual en farmàcia hospitalària, quiròfans programats, oncologia, la unitat d'hospitalització a domicili i en hospital de dia i del 25% en consultes externes preferents.

En els centres de salut i d'especialitats, es mantindran els serveis propis d'un dissabte, mentre que en l'atenció domiciliària i en els centres de transfusions de sang els serveis seran del 50% respecte a una jornada habitual.

Educació, Justícia, Transport i Mitjans de Comunicació

Per a l'ensenyament públic i privat, la Generalitat ha establit que en tots els centres educatius hi haja presència física d'una persona responsable de l'equip directiu, a exclusió d'activitats lectives. Així mateix, per a Infantil i Primària, fixa un professor per etapa, amb un mínim d'un cada huit unitats.

A més, en els centres de Secundària obligatòria estableix un professor per etapa amb un mínim d'un per cada deu unitats, mentre que en els d'Educació Especial hi haurà un educador per cada cinc unitats. Per als internats, a més dels quals procedisquen per tipologia de centre, es prestaran els serveis propis dels dies festius.

En l'àmbit de la Justícia, hi haurà un funcionari del Cos de Gestió Processal i Administrativa o del Cos de Tramitació Processal per cadascuna de les seccions i un funcionari d'Auxili Judicial per sala del Tribunal Superior de Justícia. En les audiències provincials hi haurà un funcionari del Cos de Gestió Processal o de Tramitació Processal per cadascuna de les seccions i un funcionari del Cos d'Auxili judicial per cada quatre seccions. No obstant això, els jutjats que actuen de guàrdia hauran de comptar amb tota la dotació de personal que efectua el servei habitualment.

Respecte al transport públic, els serveis mínims per a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) seran del 25% en el metro i en el tramvia de València, el mateix que per als autobusos urbans i interurbans.

Els mitjans de comunicació públics prestaran el servei per part del 50% del personal que fa les seues tasques habitualment, mentre que en els centres assistencials d'atenció 24 hores i d'assistència a domicili es prestaran els serveis propis del diumenge, segons recull l'ordre publicada per la Conselleria d'Economia.

Els serveis mínims en el transport 

Per autobús. En el transport regular de viatgers per carretera, competència estatal, es garanteix el 50% de les expedicions. Si només hi ha una, el servei no es veurà afectat.

Transport ferroviari. Foment garanteix el 75% dels serveis de Rodalia de Renfe en hora punta i el 50% en hora vall; en Mitjana distància el 65% dels trens i en AVE, el 72%.

Línies aèries. Es protegeixen el 100% dels vols amb els territoris no peninsulars, el 38% dels serveis domèstics amb alternatives de transport en trajectes inferiors a cinc hores, i el 57% en la resta de vols, inclosos els internacionals. Les companyies hauran d'atendre els afectats per la vaga per a garantir els seus drets d'acord amb la llei.

Línies marítimes. Es blinda un servei en cada sentit per cada línia que connecta la península amb les illes. En el cas de la Comunitat Valenciana, es tracta dels trajectes, València-Palma de Mallorca, València-Eivissa i Dénia-Eivissa i València-Mahón.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento