Comunitat Valenciana

Els reptes de Bankia: recuperar la reputació perduda en la crisi, "muscular" l'estratègia tecnològica i rendibilitat

  • El president de Bankia, Ignacio Goirigolzarri, ha desgranat els tres grans desafiaments als quals s'enfronta a hores d'ara l'entitat financera i que passen per recuperar la reputació perduda durant els anys de crisi econòmica, aconseguir rendibilitat per damunt del cost del capital i "muscular" l'estratègia davant el canvi d'hàbits dels clients per la irrupció de les noves tecnologies.
Els reptes de Bankia: recuperar la reputació perduda en la crisi, 'muscular' la
Els reptes de Bankia: recuperar la reputació perduda en la crisi, 'muscular' la
BANKIA
Els reptes de Bankia: recuperar la reputació perduda en la crisi, 'muscular' la

Així ho ha assenyalat en la seua ponència inaugural de Forinvest 2019, el major fòrum de networking financer-empresarial del país, que celebra la seua dotzena edició els dies 5 i 6 a Fira València amb prop de 200 ponents entre els quals es troben prestigiosos economistes, líders de la banca, experts en tecnologia i finances i especialistes del sector de les assegurances.

Amb el títol 'Bankia davant els reptes del sistema financer', Goirigolzarri ha explicat que un dels principals objectius per a la banca és fer front a l'"impacte" que va tindre la crisi que va arrancar el 2008 en la seua reputació: "A dia de hui no hem aconseguit recuperar-la", ha admés. Però, "a més de preocupar-se cal ocupar-se" i "escoltar

la societat, molt decebuda pel comportament del sistema financer durant la crisi". Els ciutadans "culpen els banquers del seu descens de nivell de vida", ha insistit.

Davant aquesta situació, ha advocat per "fer veure a la societat que un sistema financer sòlid és necessari per al creixement de l'economia", la qual cosa "exigeix a les entitats excel·lents pràctiques de govern corporatiu, una obsessió" per a Bankia, ha assegurat. Per aquest motiu, ha defés que "cap objectiu pot justificar la transgressió dels nostres valors i principis", ha remarcat.

I és que "mantindre una permanent sospita sobre el sistema financer fa prendre decisions que a curt termini poden ser aplaudides però roïnes per al mitjà i llarg termini del futur de la societat", ha advertit.

Goirigolzarri ha valorat el "notable" esforç de reestructuració que ha realitzat la banca espanyola aquests últims anys, "sense parangó" a la resta de països europeus.

"Els estalvis dels depositants van ser rescatats, però aquestes ajudes no eren garantia de sostenibilitat del sistema, per la qual cosa la banca, empleats i accionistes han patit un profund procés de reestructuració" que ha portat a reduir les seues oficines en un 40% i ha disminuït la plantilla en un percentatge semblant, unes 80.000 persones.

Així, "hui la banca espanyola és un sistema sòlid i solvent", ha garantit i "Bankia, possiblement, és el millor exemple de la recuperació del sistema financer", ha dit.

No obstant açò, ha advertit que "sense una adequada rendibilitat, que ha d'estar per damunt del cost del capital, la banca serà incapaç d'atraure inversors i, per tant finançar, l'economia".

A més, Goirigolozarri ha assenyalat que la banca s'enfronta a un repte estratègic que es deriva del canvi dels hàbits dels clients i que "es veu retroalimentat per una revolució tecnològica". Lluny de veure açò com una amenaça, Goirigolzarri detecta "una gran oportunitat". Al seu parer, el fet que s'incorporen nous competidors davant la irrupció de noves tecnologies obliga el banc a "muscular" les seues estratègies.

"La tecnologia és un arma que ens ha de permetre millorar el servici als nostres clients", ha remarcat. Açò sí, ha exigit la "mateixa regulació per a tots els agents de mercat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento