Comunitat Valenciana

Bonig sobre l'avançament electoral: "Assistim a l'agonia del Titanic en directe"

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha remarcat aquest dilluns, sobre la decisió d'un possible avançament dels comicis autonòmics a la Comunitat Valenciana, que s'està "assistint a l'agonia del Titanic en directe" i ha criticat la "debilitat" i "inseguretat" del president de la Generalitat, Ximo Puig. Ha assegurat que el PP "està preparat" i "té els deures fets" per a afrontar la campanya electoral. "Crec que ens va a beneficiar i molt", ha assegurat.
Presidenta del PPCV, Isabel Bonig
Presidenta del PPCV, Isabel Bonig
PPCV
Presidenta del PPCV, Isabel Bonig

Així s'ha pronunciat després que el president de la Generalitat, Ximo Puig, haja assegurat aquest dilluns que "hui és el dia" per a saber si hi haurà avançament electoral a la Comunitat Valenciana i els comicis, per tant seran el 28 d'abril, coincidint amb les eleccions generals.

Després de presidir la primera reunió del comité de campanya electoral del PPCV, Bonig ha assegurat: "Estem assistint a l'agonia del Titanic en directe". D'aquesta manera, ha manifestat que espera "que no siga a les 23.59 hores" quan Puig "tinga a bé dissoldre les Corts i convocar eleccions" i ha recriminat "l'expectació creada, la situació de debilitat" i "la inseguretat d'un president que li costa tant prendre un decisió".

"ENS VA A BENEFICIAR I MOLT" L'AVANÇAMENT

Preguntada per si creu que l'avançament dels comicis beneficiarà la seua formació, ha indicat que sí. "Crec que ens va a beneficiar i molt, el que vull és que es decidisca ja, que no ens tinguen en suspens", ha subratllat, per a posar l'accent que els partits que conformen l'equip de govern -PSPV i Compromís amb el suport de Podem- "han donat lliçons de saber negociar, de pactar".

"Si hi ha avançament, el si que hi ha és un gran fracàs del Titanic", ha emfatitzat Bonig, que considera que si els eleccions autonòmiques coincideixen amb les generals "l'agenda valenciana queda diluïda" i el "discurs nacional va a ser important". "En aquesta comunitat, ens beneficia i molt", ha reconegut.

En eixa línia, ha insistit que el PP està "preparat" per a les eleccions, amb "pràcticament el programa acabat" i després d'arreplegar durant tres anys les iniciatives de "múltiples col·lectius"."Està tot perfectament dissenyat, nosaltres hem fet els deures, no sé si altres ho han fet", ha declarat Bonig, que ha avançat que el president del PP nacional, Pablo Casado, vindrà a la Comunitat Valenciana "en les pròximes setmanes" per a abordar la campanya i "moltíssimes coses més".

Preguntada pel criteri que seguirà la formació mentre que les persones que concórreguen a eleccions municipals puguen integrar les llistes autonòmiques i pel cas concret del president de la Diputació d'Alacant i alcalde de Calp, César Sánchez, Bonig ha assenyalat que el PPCV posarà en les seues llistes "als millors candidats i candidates", si bé ha puntualitzat que "cadascun s'ha d'ocupar de la seua responsabilitat".

En aquest sentit, ha plantejat que "per què no" integrar en les llistes César Sánchez o altres 'populars' com la candidata a l'alcaldia de Castelló, Begoña Carrasco; al primer edil d'Alacant, Luis Barcala, o als de municipis com Alfafar i Benidorm. "No uns sí i uns altres no, això ja es veurà, hi ha moltíssims grans referents en tota la Comunitat", ha matisat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento