València instal·la un comptador de bicis en l'anell ciclista enfront de la plaça de bous

  • Aquest dispositiu, a diferència dels d'altres punts, permetrà conéixer l'acumulat anual i des de la seua obertura.
  • El carril bici que envolta el centre històric compleix aquest dissabte dos anys des de la seua posada en marxa.
Operarios realizan pruebas, este viernes, en el contador de bicicletas instalado en el anillo ciclista de València, a la altura de la plaza de toros.
Operarios realizan pruebas, este viernes, en el contador de bicicletas instalado en el anillo ciclista de València, a la altura de la plaza de toros.
20MINUTOS.ES

L'anell ciclista de la ronda interior de València disposarà d'un comptador de bicicletes en un dels seus punts més transitats. Operaris ultimaven aquest divendres la posada a punt del dispositiu, situat, a l'altura de la plaça de bous.

A diferència d'altres comptadors al carrer Xàtiva instal·lats també en els itineraris ciclistes del Pont de Fusta i de Blasco Ibáñez durant els últims mesos, que només reflecteixen la xifra diària de bicis, est oferirà informació addicional.

De fet, el panell, a més de la temperatura i l'hora, inclourà no solament la xifra de bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) que han passat per aqueixa ubicació durant el dia, sinó també l'acumulat anual i el registrat des de l'obertura a la circulació de l'anell ciclista, el 2 de març de 2017.

Fonts de la Regidoria de Mobilitat Sostenible sostenen que l'objectiu d'aquesta iniciativa, que segueix l’estela d'altres ciutats espanyoles i europees, és donar visibilitat la intensitat circulatòria de ciclistes i VMP i la seua importància en el conjunt dels desplaçaments urbans.

El tram del carrer Xàtiva triat per a la seua instal·lació és un dels més concorreguts de l'anell ciclista. No en va, quan es va posar en funcionament, es va convertir en el més transitat. Les dades d'intensitats mitjanes diàries (el dies laborables) el van situar com el segon més freqüentat al gener de 2019, amb 3.649 circulacions, només superat pel contigu (entre l'Estació del Nord i Sant Agustí), amb 3.755 bicicletes al dia.

Festa del segon aniversari

Per a aquest diumenge està prevista una festa de celebració dels dos anys de vida de l'anell ciclista que, previsiblement, coincidirà amb la posada en marxa del comptador de bicicletes. En la cita, organitzada per l'Ajuntament amb participació de col·lectius ciclistes, hi haurà, a més, actuacions musicals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento