Comunitat Valenciana

Grezzi celebra els dos primers anys de l'Anell Ciclista, "un símbol de València"

  • El responsable de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi, ha celebrat els dos primers anys de l'Anell Ciclista en el centre de la ciutat i ha assegurat que ja s'ha convertit en un símbol de València" gràcies l'"ús massiu" per part de la ciutadania des que obrira el divendres 3 de març de 2017.
Giuseppe Grezzi al costat d'un usuari en l'anell ciclista
Giuseppe Grezzi al costat d'un usuari en l'anell ciclista
EUROPA PRESS - Archivo
Giuseppe Grezzi al costat d'un usuari en l'anell ciclista

De cara a la celebració del segon aniversari -el diumenge, 3 de març, a les 11.30 hores en l'esplanada de la plaça de bous-, Grezzi ha destacat aquest divendres que es tracta de la infraestructura ciclista més usada de tota València", a preguntes dels periodistes després de presentar el projecte pilot de pagament amb targeta en els autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT).

L'anell és un carril bici de 4,7 quilòmetres que envolta la ronda interior de la capital del Túria. Des de la seua engegada, un dels mesos en els quals va ser més utilitzat va ser novembre de 2017, amb una mitjana de fins el 3.300 bicicletes al dia pel tram del cèntric carrer Colom. Uns 2.700 ciclistes diaris van recórrer eixe mes el tram enfront de Torres de Quart i 2.100 van fer el propi en les Torres de Serrans.

En el seu 'primer aniversari', Grezzi ja va assegurar que les xifres "consoliden l'Anell Ciclista com una infraestructura fonamental a València". "Són nombres freds, però traduïts a imatges de persones desplaçant-se còmoda i àgilment sobre vehicles no contaminants com les bicicletes, signifiquen un abans i un després a l'hora d'entendre la mobilitat en la ciutat ", ha manifestat.

A més d'aquest projecte, el regidor ha celebrat aquest divendres que València s'haja alçat amb el premi Bikefriendly 2019 a la millor infraestructura ciclista, un reconeixement impulsat per la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta que integra 116 socis que representen a 550 localitats espanyoles. De fet, ha relacionat el guardó amb l'Anell Ciclista, ja que té en compte les mesures engegades en 2017 i 2018.

"VALÈNCIA ESTÀ FENT LES COSES BÉ"

Grezzi ha posat l'accent que el 'cap i casal' haja superat a les 11 ciutats finalistes de les 39 presentades. "No només ho reflecteix l'ús massiu de l'anell ciclista, també el reconeixement de tota Espanya que València està fent les coses bé amb una infraestructures de qualitat".

El Bikefriendly 2019 premia el treball que València ha realitzat en els últims anys de millora de la xarxa ciclista. Entre les candidatures que optaven al premi estaven les de l'àrea metropolitana de Barcelona i Palma de Mallorca, empatades en segon lloc, i Múrcia, que s'ha fet amb el 'bronze'.

En concret, el guardó destaca el projecte de l'Anell Ciclista "per l'impacte en la millora de les connexions", així com la resta d'infraestructures desenvolupades en Malilla, Luis Peixó, Armando Palau Valdés, Bernat Descoll, Joan XXIII, Vicente Sancho Tello-Rodríguez de Cepeda-Ramiro de Maeztu-Jerónimo de Monsoriu, les avingudes del Mestre Rodrigo i Burjassot.

També reconeix la marginal esquerra de l'antiga llera del riu Túria entre el Pont dels Arts i el de Fusta, l'avinguda de Suècia, Conca i el Pont de Campanar, Tomás de Montañana-Manuel Candela, l'avinguda del Regne i el carrer Alacant.

El premi coincideix amb el segon aniversari de l'Anell Ciclista

i s'entrega dilluns que ve, 4 de març, en l'Ajuntament de Bilbao, dins dels actes de la I Trobada de la Bicicleta Urbana. València també ha sigut seleccionada en segon lloc en la candidatura de Promoció i Formació, apartat en el qual ha resultat guanyadora la Diputació Foral de Guipuzkoa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento