Comunitat Valenciana

Mercadona aposta pel transport sostenible per als seus repartiments online

  • Mercadona ha iniciat les proves d'un nou vehicle elèctric per als repartiments que duu a terme des del seu magatzem exclusiu de Vàlencia per a la venda online. Aquesta iniciativa s'emmarca en l'aposta pel transport sostenible i té previst incorporar quatre camions propulsats a gas natural a la flota del projecte online de la companyia, composta actualment per 33 vehicles.
Imagen de archivo de un repartidor de Mercadona junto al camión de la empresa.
Imagen de archivo de un repartidor de Mercadona junto al camión de la empresa.
MERCADONA
Imagen de archivo de un repartidor de Mercadona junto al camión de la empresa.

L'objectiu és "testar el funcionament d'aquest camió elèctric i contribuir a reduir l'impacte mediambiental de la seua activitat", ha informat l'empresa en un comunicat.

Aquest nou vehicle, dissenyat en col·laboració amb el proveïdor especialista en carrosseria Subiela, el proveïdor especialista d'equips de fred Thermoking i l'especialista en motors Maxus, té una capacitat per a transportar set comandes per viatge, i el seu interior és similar al de la resta de camions que componen la flota d'aquest servei de compra online.

La totalitat de la flota es caracteritza per tindre en el seu interior tres zones de temperatura diferents adaptades per a cada tipus de producte amb l'objectiu de garantir la màxima frescor en la comanda. La resta de la flota està composta per dos models diferents: un que permet transportar fins el 15 comandes i un altre de fins a 9 comandes per viatge.

Aquest servei de venda online, iniciat a la fi de maig de 2018, s'ofereix en un total de 97 municipis de la província de València.

Conviu amb el servei tradicional "telecompra" en la resta de zones i es caracteritza per oferir al client online una nova pàgina web, aplicació mòbil, i per centralitzar les comandes des d'un únic punt, internament conegut com a 'rusc'.

Des que va començar aquesta prova pilot, continua en constant evolució i, a dia de hui, més de 220 persones, entre enginyers informàtics, dissenyadors, product managers, personal de magatzem, especialistes en frescs, repartidors i atenció al client, formen part del mateix.

Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire en les ciutats mitjançant vehicles propulsados per tecnologies més netes i eficients. Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat mediambiental i per açò compta amb un sistema de gestió ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus.

A més, en la compra online de Mercadona, s'han eliminat les borses anteriors de repartiment, més grosses i àmplies, i es treballa actualment amb borses superlleugeres de 15 micres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento