Arranquen els '8 Dies de Revolta Feminista' amb una protesta i 'performance' contra "violències judicials patriarcals"
Arranquen els '8 Dies de Revolta Feminista' amb una protesta i 'performance' contra "violències judicials patriarcals" ASSEMBLEA 8M

El moviment feminista donarà començament d'aquesta forma als huit dies consecutius d'accions prèvies a la vaga feminista de 24 hores del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, ha explicat en un comunicat.

Per a "anar més enllà" de la vaga, el col·lectiu inicia una setmana de reivindicacions amb la denúncia de les "violències judicials patriarcals". Aquest divendres a les 10.30 hores, les feministes valencianes es concentraran en la Ciutat de la Justícia i es realitzarà una 'performance' participativa a càrrec de la Col·lectiva Artivista.

A més, a les 18.00 hores, es presentarà la campanya 'Per un activisme feminista segur' i l'informe 'Repressió i gènere' en l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València (UV).

Les accions prosseguiran aquest dissabte amb la II Fira Feminista de València, que estarà dedicada a la cultura feminista i l'antirrepressió. Una vintena de col·lectius feministes se citaran en l'esplanada dels Jardins de Vivers durant tota una jornada plena de música, cultura popular, i xarrades, entre altres activitats.

En aquest marc, se celebrarà la taula redona 'Cultura i dones, des d'una perspectiva feminista', a les 12.00 hores, que comptarà amb l'escriptora Ángela Nzambi, la poeta Judith Sanz, la música Vanessa Giner i la il·lustradora Gemma Moltó. A les 16.00 hores tindran lloc els 'Monòlegs contra l'exclusió' a càrrec del col·lectiu València Acull. També hi haurà una xarrada sota el títol 'Proposades feministes anticapitalistes davant el 8M', protagonitzada per les activistes Carme Castro i Isabel Benítez. La jornada conclourà amb actuacions musicals amb grups com Tofu Riot o Kuzu Kumbia.

SUPORT A LES KELLYS I CONTRA ELS CIES

El diumenge estarà dedicat a l'àmbit laboral, amb una concentració de suport a les kellys en l'hotel Barceló a les 11.30 hores. A la vesprada, les feministes es reuniran les 15.30 hores davant del Palau de la Música per a 'jugar a l'oca' en un tauler en què "avançar caselles és més complicat segons les opressions que pateix cada persona".

La jornada del dilluns, dia 4, se centrarà en les migrades i l'antirracism amb una concentració a les 9.30 hores per a reclamar el tancament del CIE de Sapadors i la fi d'aquestes "presons racistes". A les 11.30 hores es presentarà l'informe CEDAW Sombra i, a la vesprada, les feministes duran a terme actuacions de carrer enfront de la Facultat de Filosofia i Història de la UV, a les 16.00 hores, i una altra en la plaça dels Pinazo a les 17.30 hores per a reivindicar el "dret de totes a l'espai públic".

Les reivindicacions continuaran el dimarts, que es dedicarà a les cures. Hi haurà una taula informativa i una 'cacerolada' a les 11.00 hores en el Mercat Municipal de Convent Jerusalem. A la vesprada, l'Assemblea torna a convocar totes les feministes davant de l'Institut Lluís Vives per a una abraçada feminista i solidari que tindrà lloc a les 18.00 hores.

EXPLOTACIÓ EN LA INDÚSTRIA TÈXTIL

El dimecres girarà entorn del consum. A les 18.00 hores es farà una acció en el centre de València per a denunciar l'explotació de les dones del sud global per a la producció de tèxtils. El dijous serà per a l'educació, i des de l'Assemblea conviden tots els centres educatius a organitzar un esmorzar violeta a l'hora de l'esbarjo.

A València, aquest esmorzar violeta se celebrarà amb tres 'perfomances' simultànies en els campus universitaris de Blasco Ibáñez, Tarongers i la Universitat Politècnica a les 12.00 hores. La proposta de les feministes és aprofitar l'esmorzar violeta per a donar a conéixer a les dones "ningunejades per la història" i retre'ls homenatge de manera creativa, amb jocs, murals o històries.

VAGA DEL 8M

Finalment, el 8 de Març culminarà la revolta feminista amb la vaga de cures, laboral, de consum i d'educació. El moviment vol omplir de nou els carrers i en els barris es faran diferents accions i piquets informatius al matí. Al migdia s'ha convocat a participar un any més en la intifalla morada i, a continuació, es convoca a totes les feministes a menjar en el CIE del carrer Sapadors de València per a reclamar de nou el tancament d'aquestes "presons racistes" i mostrar la solidaritat del moviment feminista amb els interns.

Des de Sapadors eixirà una columna a les 16.45 hores cap a la manifestació convocada a la vesprada, acte amb el qual finalitzaran els '8 Dies de Revolta Feminista'.

Consulta aquí más noticias de València.