Comunitat Valenciana

Arranquen els '8 Dies de Revolta Feminista' amb una protesta i 'performance' contra "violències judicials patriarcals"

  • L'Assemblea Feminista 8M de València inicia aquest divendres els seus '8 Dies de Revolta Feminista' amb una concentració i 'performance' enfront de la Ciutat de la Justícia per a denunciar les "violències judicials patriarcals".
ARRANQUEN ELS '8 DIES DE REVOLTA FEMINISTA' AMB LA DENÚNCIA AQUEST DIVENDRES DE
ARRANQUEN ELS '8 DIES DE REVOLTA FEMINISTA' AMB LA DENÚNCIA AQUEST DIVENDRES DE
ASSEMBLEA 8M
ARRANQUEN ELS '8 DIES DE REVOLTA FEMINISTA' AMB LA DENÚNCIA AQUEST DIVENDRES DE

El moviment feminista donarà començament d'aquesta forma als huit dies consecutius d'accions prèvies a la vaga feminista de 24 hores del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, ha explicat en un comunicat.

Per a "anar més enllà" de la vaga, el col·lectiu inicia una setmana de reivindicacions amb la denúncia de les "violències judicials patriarcals". Aquest divendres a les 10.30 hores, les feministes valencianes es concentraran en la Ciutat de la Justícia i es realitzarà una 'performance' participativa a càrrec de la Col·lectiva Artivista.

A més, a les 18.00 hores, es presentarà la campanya 'Per un activisme feminista segur' i l'informe 'Repressió i gènere' en l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València (UV).

Les accions prosseguiran aquest dissabte amb la II Fira Feminista de València, que estarà dedicada a la cultura feminista i l'antirrepressió. Una vintena de col·lectius feministes se citaran en l'esplanada dels Jardins de Vivers durant tota una jornada plena de música, cultura popular, i xarrades, entre altres activitats.

En aquest marc, se celebrarà la taula redona 'Cultura i dones, des d'una perspectiva feminista', a les 12.00 hores, que comptarà amb l'escriptora Ángela Nzambi, la poeta Judith Sanz, la música Vanessa Giner i la il·lustradora Gemma Moltó. A les 16.00 hores tindran lloc els 'Monòlegs contra l'exclusió' a càrrec del col·lectiu València Acull. També hi haurà una xarrada sota el títol 'Proposades feministes anticapitalistes davant el 8M', protagonitzada per les activistes Carme Castro i Isabel Benítez. La jornada conclourà amb actuacions musicals amb grups com Tofu Riot o Kuzu Kumbia.

SUPORT A LES KELLYS I CONTRA ELS CIES

El diumenge estarà dedicat a l'àmbit laboral, amb una concentració de suport a les kellys en l'hotel Barceló a les 11.30 hores. A la vesprada, les feministes es reuniran les 15.30 hores davant del Palau de la Música per a 'jugar a l'oca' en un tauler en què "avançar caselles és més complicat segons les opressions que pateix cada persona".

La jornada del dilluns, dia 4, se centrarà en les migrades i l'antirracism amb una concentració a les 9.30 hores per a reclamar el tancament del CIE de Sapadors i la fi d'aquestes "presons racistes". A les 11.30 hores es presentarà l'informe CEDAW Sombra i, a la vesprada, les feministes duran a terme actuacions de carrer enfront de la Facultat de Filosofia i Història de la UV, a les 16.00 hores, i una altra en la plaça dels Pinazo a les 17.30 hores per a reivindicar el "dret de totes a l'espai públic".

Les reivindicacions continuaran el dimarts, que es dedicarà a les cures. Hi haurà una taula informativa i una 'cacerolada' a les 11.00 hores en el Mercat Municipal de Convent Jerusalem. A la vesprada, l'Assemblea torna a convocar totes les feministes davant de l'Institut Lluís Vives per a una abraçada feminista i solidari que tindrà lloc a les 18.00 hores.

EXPLOTACIÓ EN LA INDÚSTRIA TÈXTIL

El dimecres girarà entorn del consum. A les 18.00 hores es farà una acció en el centre de València per a denunciar l'explotació de les dones del sud global per a la producció de tèxtils. El dijous serà per a l'educació, i des de l'Assemblea conviden tots els centres educatius a organitzar un esmorzar violeta a l'hora de l'esbarjo.

A València, aquest esmorzar violeta se celebrarà amb tres 'perfomances' simultànies en els campus universitaris de Blasco Ibáñez, Tarongers i la Universitat Politècnica a les 12.00 hores. La proposta de les feministes és aprofitar l'esmorzar violeta per a donar a conéixer a les dones "ningunejades per la història" i retre'ls homenatge de manera creativa, amb jocs, murals o històries.

VAGA DEL 8M

Finalment, el 8 de Març culminarà la revolta feminista amb la vaga de cures, laboral, de consum i d'educació. El moviment vol omplir de nou els carrers i en els barris es faran diferents accions i piquets informatius al matí. Al migdia s'ha convocat a participar un any més en la intifalla morada i, a continuació, es convoca a totes les feministes a menjar en el CIE del carrer Sapadors de València per a reclamar de nou el tancament d'aquestes "presons racistes" i mostrar la solidaritat del moviment feminista amb els interns.

Des de Sapadors eixirà una columna a les 16.45 hores cap a la manifestació convocada a la vesprada, acte amb el qual finalitzaran els '8 Dies de Revolta Feminista'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento