Comunitat Valenciana

Aprovat inicialment el reglament de l'EMT

  • El text, que ix a exposició i entrarà en vigor al maig, prohibeix fumar en les parades i permetrà mascotes xicotetes.
Autobús de la EMT de València
Autobús de la EMT de València
EMT/AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Autobús de la EMT de València

El nou reglament de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València va ser aprovat aquest dijous inicialment pel ple de l'Ajuntament amb l'oposició del PP i l'abstenció de Ciutadans.

El text inclou novetats respecte a la normativa actual, que data de 2005, com la prohibició de fumar en les parades, la possibilitat de portar animals xicotets en els autobusos (en un transportí i amb carnet propi) o l'opció de detindre els busos fora de les parades per a acostar a les seues cases a col·lectius vulnerables.

El document ix, d'aquesta manera, a exposició pública durant un mes. Una vegada finalitzat aquest període, s'aprovarà definitivament pel ple a l'abril, i, previsiblement, entrarà en vigor al maig.

El regidor de Ciutadans Narcís Estellés va celebrar que el 45% d'al·legacions presentades pel seu grup han sigut acceptades, però va lamentar que no hagen sigut admeses propostes com la disminució de la freqüència de pas dels autobusos “així com la falta de claredat a l'hora d'establir l'accés de les mascotes”.

L'edil del PP Alberto Mendoza va centrar la seua intervenció a argumentar “que el nou reglament ha sigut utilitzat com una eina ideològica, ja que prohibeix que els autobusos publiciten actes taurins”.

En el seu torn de paraula, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, va explicar que la reducció de la freqüència de pas “és incompatible amb l'ocupació del carril bus”, en al·lusió a les demandes de Cs; i va respondre al PP que el benestar animal “és una prioritat per al Govern de la Nau que, per descomptat, no utilitzarà l'EMT per a transmetre missatges que parlen del maltractament animal.

El nou reglament ha sigut objecte de 33 esmenes (la major part sobre forma i no de fons), de les quals s'han acceptat 10 totalment i sis parcialment.

Possible vaga en plenes Falles 

El comité d'empresa de l'EMT proposarà en l'assemblea de treballadors de la pròxima setmana realitzar aturs parcials de quatre hores durant el diumenge 17 i el dilluns 18 de març, en plenes Falles. Aquesta “mesura de pressió”, que deu ser ratificada pel conjunt de la plantilla, es votarà malgrat la postura “oberta al diàleg i a aconseguir acords”, afirmen des del Comité.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento