Comunitat Valenciana

Marzà recrimina al PP que acuse professors d'"adoctrinar": "Agiten banderes perquè la gent odie"

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
Marzà recrimina al PP que acuse professors d''adoctrinar'
Marzà recrimina al PP que acuse professors d''adoctrinar'
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Marzà recrimina al PP que acuse professors d''adoctrinar'

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha recriminat al PP que acuse els professors -"els grans professionals de l'educació", ha remarcat-

d'"adoctrinar" als alumnes, la qual cosa col·loca eixe partit "en la radicalitat total de l'extrema dreta que l'única cosa que sap és assenyalar al que pensa diferent i agitar banderes perquè la gent odie en lloc d'estimar".

El titular d'Educació s'ha expressat en aquests termes en Les Corts Valencianes en resposta a la diputada del PP Beatriz Gascó, que ha insistit en les crítiques al programa educatiu 'L'escola canta' dirigit a alumnes d'Educació Primària de Castelló, que els 'populars' consideren que pretén l'"adoctrinament" dels menors en els centres educatius.

La setmana passada el PP va demanar la retirada de 'L'escola canta' argumentant que algunes lletres de les cançons proposades "adoctrinen i ataquen les mares". Posava exemples com "la mare em controla tant", "vigilància constant", "voldria una mare jo que no fora tant plom", "aprovar sense estudiar i fer esport sense suar", "mirar la tele al sofà, ben estirada de cames", "és activista. És dona combativa, és una gran artista. Naturista, bromista, i te molt bona vista. Pacifista, dels verds, rebel i ecologista".

Per la seua banda, Vicent Marzà ha reivindicat en el parlament valencià aquest programa educatiu davant el que ha qualificat d'"acusacions molt greus" llançades des de "la radicalitat" del PPCV, i ha assenyalat que la direcció de les Carmelites defèn en una carta que es tracta d'una activitat.

"Li costarà moltes campanyes de màrqueting poder distanciar-se d'eixa imatge de radicalitat", ha advertit Marzà, qüestionant que seguisquen "acusant d'adoctrinament els grandíssims professionals de l'educació valenciana".

Ha lamentat que aboquen "acusacions molt greus sobre un programa preciós" com 'L'escola canta', que defenen els sindicats d'educació i els propis directors d'escoles.

"Curiosament la direcció del centre de les Carmelites de Castelló diu que és un magnífic projecte i els deixa a vostés en la radicalitat total de l'extrema dreta que l'única cosa que sap és assenyalar al qui pensa diferent i agitar banderes perquè la gent odie en lloc d'estimar", ha asseverat el responsable d'Educació.

"FRASES TRETES DE CONTEXT"

En la missiva enviada per l'equip directiu del col·legi castellonenc a les famílies, el centre ix al pas de la polèmica meditática entorn del programa proporcionant l'enllaç als materials que s'utilitzen i assenyalant que "és una activitat que s'ha d'entendre en el seu conjunt i no només en frases tretes de context".

Es fomenten, apunta el col·legi, valors com "l'esforç, el verdader sentit de l'amistat i de la família, el bon ús de les tecnologies, la igualtat i la solidaritat. De fet, acaba concloent amb que el secret de la felicitat és l'amor al proïsme".

Finalment, recorda que si en algun moment alguna activitat resulta contrària a l'ideari del centre, no dubten a anul·lar-la.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento