Comunitat Valenciana

El fiscal Anticorrupció Vicente Torres, nou magistrat del TSJCV

  • El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha nomenat aquest dijous el fiscal Anticorrupció Vicente Torres Cervera nou magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, pel torn previst en l'article 330.4 de la Llei Orgànica del Poder Judicial per a juristes de reconegut prestigi amb més de deu anys de servici en la comunitat autònoma i en vacant produïda per jubilació de l'anteriorment nomenat.
El fiscal Anticorrupció Vicente Torres, nou magistrat del TSJCV
El fiscal Anticorrupció Vicente Torres, nou magistrat del TSJCV
EUROPA PRESS
El fiscal Anticorrupció Vicente Torres, nou magistrat del TSJCV

Vicente Torres, qui ha obtingut 13 vots, formava part de la terna proposada per Les Corts Valencianes, conforme al citat precepte legal, i en la qual s'incloïen així mateix el fiscal José Antonio Nuño de la Rosa, qui ha aconseguit huit vots, i la professora titular de Dret Penal, Catalina Vidales Rodríguez, segons ha informat el TSJCV en un comunicat.

En relació amb aquesta plaça, el Ple del Consell General del Poder Judicial del passat 23 de novembre va acordar retornar una primera terna enviada per Les Corts perquè en ella figurava una magistrada en servici actiu en la carrera judicial i, per tant, "inelegible per a una plaça reservada a juristes de reconeguda competència amb més de deu anys d'exercici professional en la comunitat autònoma".

El passat 21 de gener de 2019 va tindre entrada en el Registre del Consell General del Poder Judicial una certificació de la resolució adoptada pel ple de Les Corts Valencianes per la qual s'aprovava la nova terna per a cobrir la plaça vacant de magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Vicente Manuel Torres és fiscal de carrera des de l'any 2001, i va exercir en el destacament d'Algesires de la Fiscalia Provincial de Cadis fins a l'any 2004. Ha exercit així mateix en la Fiscalia Provincial de Castelló i en la Fiscalia Provincial de València.

Des de gener de 2014 fins a l'actualitat és Fiscal Delegat de la Fiscalia Especial contra la Corrupció i el Crim Organitzat. En l'àmbit docent, Torres ha sigut professor de Dret Processal Penal del Màster d'Accés a l'Advocacia en el curs 2018/2017.

És autor, així mateix, de les publicacions 'Comentaris a l'actuació de la Fiscalia especial contra la Corrupció' i 'La pericial de funcionaris públics en els Delictes contra l'Administració'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento