Comunitat Valenciana

Aprovada la reforma de la llei per a garantir a consumidors informació sobre les hipoteques i clàusules abusives

  • El ple de Les Corts Valencianes ha aprovat per unanimitat modificar l'Estatut dels consumidors i usuaris de la Comunitat per a garantir el dret d'informació en matèria de titulització hipotecària i altres crèdits amb l'objectiu que hi haja major transparència i els consumidors tinguen més informació sobre les seues hipoteques i clàusules abusives.
Firma de documents, hipoteca,
Firma de documents, hipoteca,
JUNTA DE ANDALUCÍA - Archivo
Firma de documents, hipoteca,

Durant el debat parlamentari, el diputat de Cs Antonio Woodward ha destacat la importància que els consumidors compten amb campanyes d'informació per a conéixer els seus drets perquè sense eixa informació es "correria el risc" que la norma quedara en "paper mullat".

Des de Podem, Antonio Montiel ha posat en valor que es tracta d'una norma que "avança en drets" per a la ciutadania i estén la protecció a garants i avalistes de crèdits hipotecaris. "Estem fent una llei la més avançada de l'Estat en matèria de titulació hipotecària i altres crèdits", ha ressaltat.

Per la seua banda, Compromís, a través de la diputada Mariam Campello, ha explicat que amb aquesta reforma els ciutadans sabran en cas que es revenga la seua hipoteca on està, a qui es ven i per quant i ha valorat que és la llei "més pionera" a Espanya sobre la matèria, mentre que per a la parlamentària del PSPV Noelia Hernández el text suposa "un gran avanç" i avança en dret a la informació per als consumidors i usuaris.

Maite Parra (PP) ha assenyalat que la llei és fruit del treball conjunt dels grups que respon la necessitat de donar protecció als consumidors després de "un moment de vorágine financera". "Hem acabat amb la indefensió dels consumidors que no tenien informació de les condicions més elementals. Hem demostrat que no mirem cap a un altre costat aportant solucions singulars i especialitzades", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento