Comunitat Valenciana

Enginyers industrials recorren al TSJ la seua "discriminació" en l'elaboració d'informes d'avaluació d'edificis

  • El Col·legi d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana (COIICV) ha interposat davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) un recurs contenciós-administratiu contra l'article 8.1 del Decret 53/2018, de 27 d'abril, del Consell, que limita l'elaboració dels Informes d'Avaluació d'Edificis (IEE) únicament a arquitectes i arquitectes tècnics.
Enginyers industrials recorren al TSJ la seua 'discriminació' en l'elaboració de
Enginyers industrials recorren al TSJ la seua 'discriminació' en l'elaboració de
COIICV - Archivo
Enginyers industrials recorren al TSJ la seua 'discriminació' en l'elaboració de

Des del COIICV, "emparat en recents criteris i dictàmens administratius i jurisprudencials", s'entén que aquesta reserva d'activitat és "discriminatòria i va en contra de la lliure competència professional i de la Llei de Garantia d'Unitat de Mercat", explica l'organització col·legial en un comunicat.

"El Consell no ha atès totes les al·legacions, plantejades pel COIICV i més que justificades, en la tramitació d'aquest Decret, per la qual cosa ens hem vist obligats a interposar aquest recurs contra el Decret que ja ha sigut resolt de manera positiva en altres autonomies, com la catalana i la gallega, i per tant esperem obtindre el mateix resultat a la Comunitat Valenciana", afirma el degà del COIICV, Salvador Puigdengolas.

La Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC) té com a criteri el considerar, com ja ha fet en altres casos similars, que l'exigència de requisits concrets de qualificació professional per part de les Administracions Públiques per al desenvolupament d'una activitat concreta, és "una restricció d'accés a l'activitat econòmica, amb el consegüent impacte negatiu per a la lliure competència". Per aquest motiu, el decret s'hi ha també recorregut davant l'Audiència Nacional per la CNMC, en els mateixos termes que el recurs plantejat prèviament pel COIICV, apunten.

"NI PROPORCIONALITAT NI ALTERNATIVES"

Segons la Comissió, "cap normativa autonòmica o estatal preveu expressament aquesta restricció, ni tampoc s'ha raonat la seua proporcionalitat ni s'han donat alternatives menys restrictives".

"Són aspectes que xoquen frontalment amb la Llei de Garantia de la Unitat de Mercat, com arreplega la CNMC, per la qual cosa esperem una resolució favorable del TSJ perquè, a la Comunitat Valenciana, la normativa també s'òbriga a tots els tècnics habilitats, entre els quals ens trobem els Enginyers Industrials, amb la finalitat de poder realitzar aquests informes, que avaluen la situació estructural dels edificis dels nostres pobles i ciutats, i aquesta competència regulada afavorisca a l'administrat", comenta Puigdengolas.

El COIICV "espera i confia que s'aplique idèntic criteri que s'ha donat en altres comunitats autònomes i que es permeta, a la Comunitat Valenciana, l'emissió dels IEE per part de tècnics habilitats, per al que els Enginyers Industrials són plenament competents", conclou l'entitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento