Comunitat Valenciana

Una valenciana representarà Espanya en la Copa Mundial dels millors floristes del món

  • Lina Roig, nascuda en la localitat valenciana de Carlet, ha sigut triada per a representar Espanya en la FTD World Cup, el certamen mundial de flors que se celebra cada quatre anys amb els millors floristes de fins a vint països del món.
Una valenciana representarà Espanya en la Copa Mundial dels millors floristes
Una valenciana representarà Espanya en la Copa Mundial dels millors floristes
INTERFLORA ESPAÑA
Una valenciana representarà Espanya en la Copa Mundial dels millors floristes

La trobada tindrà lloc entre el 2 i el 10 de març de 2019 a Filadèlfia (els Estats Units) i l'eix central de l'edició d'enguany és la imprescindible relació entre l'aigua i les flors.

Els concursants hauran de portar tres treballs realitzats prèviament per a ser avaluats pel jurat del concurs: una composició alegórica, un centre de taula que evoque l'amor i un ram de mà inspirat en el pintor Cézanne.

La quarta prova serà un treball sorpresa triat per la direcció del concurs que eliminarà deu dels vint països participants. La semifinal només deixarà cinc concursants que es batran en duel en la "gran prova final", detalla Interflora España en un comunicat.

La valenciana Lina Roig, que competirà pel primer premi, ha sigut designada per consens pel Grup de Formació d'Interflora España, l'organització que aglutina més de 1.800 floristes del nostre país. Junt a ella, un equip d'altres grans floristes espanyols com Antonio Martínez, Julio Simarro, Soraya Rojo, Enrique Daguerre, Elena González, Fernando Orrio i Jull.

Roig porta vinculada des de fa més de tres dècades al sector de les flors. Va començar amb una xicoteta floristeria i després de molt aprenentatge, és docent en l'Escola Valenciana d'Art Floral. S'ha format amb els millors floristes nacionals i internacionals en un sector en continu canvi. El que primer era solament vendre flors ara és tot un art que comporta una incessant especialització.

El certamen mundial de floricultura té gran rellevància internacional i és el més prestigiós concurs en l'art de les flors que porta celebrant-se des de fa 189 anys. Altres països com Alemanya, Austràlia o Suècia han acollit recentment la trobada, destaquen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento