Comunitat Valenciana

Els preus industrials es mantenen estables al gener a la Comunitat Valenciana amb un creixement interanual de l'1,5%

  • Els preus industrials es van mantindre estables al gener a la Comunitat Valenciana sense variacions respecte al mes de desembre, amb un creixement interanual de l'1,5%, segons ha informat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt nacional, l'Índex de Preus Industrials (IPI) va pujar un 0,2% al gener en relació al mes anterior i va accelerar el seu creixement interanual fins a l'1,8%, una dècima per damunt de la taxa registrada al desembre. Amb el repunt interanual de gener, els preus industrials encadenen 28 mesos consecutius en positiu.

L'acceleració de la taxa interanual dels preus industrials s'ha hagut de principalment al major creixement de l'energia, els preus de la qual van augmentar un 5,1%, set dècimes més que al desembre, com a conseqüència de l'encariment de la producció, transport i distribució d'energia elèctrica.

Per contra, els béns intermedis van retallar tres dècimes la seua taxa interanual, fins a l'1,1%, mentre que els béns de consum no durador van registrar una taxa dos desenes inferior, fins a situar-se en el -0,9%.

La taxa de variació anual de l'índex general sense energia va descendir dos dècimes en el primer mes de l'any, fins al 0,3%, amb el que se situa un punt i mig per davall de la de l'indicador general.

En termes mensuals, els preus industrials van augmentar un 0,2% després de dos mesos retrocedint entorn d'un 1%. Van destacar els avanços en un 0,4% dels preus de l'energia i dels béns d'equip.

TAXES POSITIVES EN TOTES LES CCAA, MENYS A ANDALUSIA

Al gener la taxa anual dels preus industrials va pujar en nou comunitats autònomes, va baixar a Múrcia, Castella-la Manxa i Catalunya i es va mantindre estable a País Basc, Navarra, Galícia, Comunitat Valenciana i Andalusia.

Els majors ascensos es van produir a Balears, Canàries i Astúries, les taxes dels quals es van incrementar 3,7, 3,4 i 2 punts, respectivament.

Després d'aquestes variacions, només Andalusia va registrar al gener una taxa interanual negativa (-1,4%) de preus industrials. La resta de regions van presentar taxes positives, especialment Balears (+6,2%) i Cantàbria (+5,8%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento