Comunitat Valenciana

Interior nomena Jorge Zurita com a nou cap superior de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana

  • El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a proposta del director general de la Policia, Francisco Pardo, ha nomenat com a nou cap superior de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana el fins ara cap superior de Policia de Castella i Lleó, Jorge Zurita Bayona.

Zurita substitueix en el càrrec José Javier Cuasante, cessat per Interior el passat 5 de febrer. A més de recuperar la figura de director adjunt operatiu (DAO), Grande-Marlaska ha renovat en aquests mesos la cúpula de la Policia Nacional.

El nou cap superior de Policia a la Comunitat va obtindre la seua primera destinació en 1979 com a inspector i va exercir funcions de responsabilitat en diferents àrees policials en la comissaria de Barcelona, Policia Científica, Formació, així com tasques operatives i d'assessorament al sotsdirector general operatiu i al director general de la Policia, detalla el Ministeri en un comunicat.

En el 2000 va ascendir a la categoria de comissari i va ocupar diferents llocs directius en la comissaria de Cartagena (Múrcia), en la Divisió de Formació i Perfeccionament i en la Prefectura Superior de Policia d'Andalusia Occidental.

Entre 2007 i 2017 va desenvolupar la seua activitat en la Secretaria d'Estat de Seguretat, on, entre altres funcions, va dirigir i va gestionar el sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere (sistema 'Viogen'). A l'abril de 2017 va ser nomenat cap superior de Policia de Castella i Lleó, càrrec que ocupava fins a l'actualitat.

PUBLICACIONS SOBRE VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Zurita és doctor en Psicologia, diplomat superior en Criminologia i posseeix una àmplia formació en cursos policials, directius i de planificació. Al llarg de la seua carrera ha participat com a docent en universitats i dut a terme accions formatives, ponències i conferències relacionades amb la violència contra la dona.

També ha publicat articles i manuals relacionats amb la violència de gènere i protecció a víctimes vulnerables. Compta amb una creu al mèrit policial amb distintiu roig i tres al mèrit policial amb distintiu blanc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento