Comunitat Valenciana

Política Lingüística impulsa una Xarxa de servicis per a compartir projectes a favor de l'ús del valencià

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, ha presentat la Xarxa Pública de Servicis Lingüístics Valencians als representants de les universitats públiques, les diputacions i els ajuntaments valencians.
Política Lingüística impulsa una Xarxa de servicis per a compartir projectes a f
Política Lingüística impulsa una Xarxa de servicis per a compartir projectes a f
GVA
Política Lingüística impulsa una Xarxa de servicis per a compartir projectes a f

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, ha declarat que el Consell vol "construir ponts i aquesta construcció es fonamenta també en el treball en xarxa que volem iniciar amb altres entitats". Per a açò, ha apuntat, durant aquests anys, s'han engegat "iniciatives pensades a impulsar la promoció lingüística en l'àmbit local".

En l'acte de presentació, Política Lingüística ha presentat el funcionament i els recursos de la Xarxa Pública de Servicis Lingüístics Valencians a les universitats, les diputacions i els ajuntaments del territori valencià.

"Un dels nostres projectes ha sigut fer xarxa amb els municipis, donar-los la mà i compartir els projectes que impulsaran l'ús del valencià en totes les localitats. Així, volem presentar aquesta Xarxa.val perquè la Generalitat, les universitats, les diputacions i els municipis treballem de manera més coordinada", ha afegit Trenzano.

La Xarxa crea un espai de treball i diàleg que permet compartir i intercanviar informació, experiències i interessos comuns per a "avançar en la normalització lingüística". L'objectiu és "reforçar la comunicació i reunir els servicis lingüístics de les universitats públiques i les entitats locals en una estructura pròpia de la Generalitat que afavorisca el treball en xarxa i genere la màxima rendibilitat en el procés de normalització lingüística".

El director general també ha agraït el treball en l'àmbit local de totes els tècnics lingüístics: "La diversitat lingüística és un regal i un element que hem de preservar. Per aquesta raó, vull agrair en els ajuntaments el treball que realitzeu a peu de carrer en tots els vostres pobles", ha asseverat.

Trenzano ha recordat el 'full de ruta' '35 accions per a la política lingüística valenciana', entre les quals es troba la creació de la Xarxa. "Una de les línies fonamentals del Govern del Botànic ha sigut la de desplegar la Llei d'Ús i Ensenyament del València (LUEV), que en el mes de novembre va complir 35 anys, ja que teníem la ferma convicció que havíem de promoure i protegir la nostra llengua", ha afirmat el director general.

En l'acte de presentació, els representants han assistit a la conferència 'Política lingüística legítima i eficaç per a la convivència' impartida pel viceconseller de Política Lingüística del Govern d'Euskadi i al debat entre alguns tècnics lingüístics de diversos ajuntaments sobre el nou escenari per al treball en xarxa en l'àmbit públic de la política lingüística valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento