Cantó afirma que no hi haurà pacte amb el PSPV després de les eleccions
Cantó afirma que no hi haurà pacte amb el PSPV després de les eleccions CS

El diputat i candidat de les primàries de Cs per a la presidència de la Generalitat Valenciana Toni Cantó ha apuntat aquest divendres que "no podrà haver-hi un acord amb el PSC valencià" després de les eleccions perquè "té el pitjor del PSOE de Sánchez i del PSC d'Iceta, de Meritxell o de la delegada del Govern, que ja han dit públicament que se'n van a indultar els colpistes en cas que siguen condemnats".

Cantó, en una trobada amb els mitjans, s'ha pronunciat així preguntat per si es traslladarà a la Comunitat Valenciana el veto aprovat per l'Executiva nacional a pactar amb els socialistes. Sobre aquest tema, ha assenyalat que "no es pot passar pantalles tan ràpid" però que la seua "intuïció" és que "no podrà haver-hi un acord" amb un partit que prefereix pactar amb "un senyor com Marzà -conseller de Cultura- o Grezzi -regidor de Mobilitat-.

Respecte a si també estableix línies roges per a pactar amb Vox, ha replicat que el que vol és "un govern en el qual no pot estar el partit socialista". En eixe sentit, ha assenyalat que l'"únic" acord que han subscrit és amb el PP a Andalusia on van presentar "una sèrie de mesures i després hi ha hagut altres partits que han volgut o no han volgut, han pogut o no han pogut recolzar". "Però l'únic acord que tenim per a desallotjar el partit socialista és el firmat amb el PP", ha insistit.

Cantó ha recalcat que "cada vegada hi ha més valencians que volen acomiadar el tripartit i que a la fi de maig hi haja un govern net que s'ocupe de rescatar tots els valencians i no només a aquells que porten el carnet de Compromís o del PSC en la boca".

El diputat ha comentat que l'avançament electoral anunciat pel president Sánchez els farà treballar "un poc més", però ha destacat l'avantatge de poder tindre un mes abans ací al president nacional Albert Rivera amb una línia que "va en paral·lel" perquè "el que és bo per a Espanya també és bo per a la Comunitat Valenciana". "És bo per a Espanya traure el PSOE i és bo per a la Comunitat Valenciana traure el PSC valencià i a l'Esquerra Republicana valenciana que és Compromís", ha afirmat.

Consulta aquí más noticias de València.