Comunitat Valenciana

Ascendeixen a 29 el nombre de persones intoxicades en el restaurant de València on va morir una dona

  • Tots els casos de les persones afectades, excepte la dona morta, han presentat símptomes lleus.
  • En la inspecció "no es van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir".
La puerta del restaurante Riff de Valencia, donde se ha producido la intoxicación por setas.
La puerta del restaurante Riff de Valencia, donde se ha producido la intoxicación por setas.
Vídeo ATLAS
La puerta del restaurante Riff de Valencia, donde se ha producido la intoxicación por setas.

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana ha informat aquest dijous que són ja 29 els casos de persones intoxicades en el restaurant Riff, inclosa la dona que va morir diumenge passat, després d'enquestar a 75 persones que van menjar en el local amb una estrela Michelin entre el 13 i el 16 de febrer.

Tots els casos, excepte la persona morta, han presentat una simptomatologia molt lleu, principalment vòmits i amb bona evolució, han indicat les mateixes fonts.

Inspectors de seguretat alimentària van fer dilluns passat una visita d'inspecció a l'establiment, situat en el barri de l'Eixample i que compta també amb dos sols Repsol, per a estudiar les condicions del mateix i durant la mateixa "no es van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció alimentària".

Segons ha informat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en declaracions als periodistes durant una visita a l'hospital Clínic, les instal·lacions del restaurant estaven "perfectes" i no s'ha detectat "cap irregularitat".

Així mateix, es va procedir a la recollida de mostres d'algunes matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació, i s'ha gestionat amb l'Institut de Medicina Legal la remissió de les mateixes a l'Institut Nacional de Toxicologia per a la seua anàlisi.

Barceló ha indicat que la Conselleria encara no té els resultats de l'institut de Toxicologia i que per això "seria una irresponsabilitat establir l'origen i les causes".

A l'espera de l'autòpsia

La consellera ha afegit que tampoc es té informació sobre si la defunció de la dona té alguna relació "directa" amb el menjar que va ingerir ja que no disposen dels resultats de l'autòpsia.

Ha precisat que "no s'ha demostrat encara si tenia una patologia o si ha sigut per conseqüència d'altres complicacions" i ha insistit que "cal ser prudents i, de moment, esperar que concloguen aqueixes proves" i el protocol establit per Salut Pública.

Barceló ha recordat que el primer pas davant aquests casos és el tancament del local, una mesura que va adoptar immediatament el restaurant que dirigeix el xef Bernd H. Knöller, per a a continuació dur a terme la presa de mostres i el qüestionari i les entrevistes a tots els clients que van acudir al restaurant des del dia 13, així com als treballadors.

"Quan tinguem els resultats es podran derivar i obrir altres escenaris", ha asseverat per a informar així mateix que el restaurant romandrà tancat fins que es coneguen amb certesa les causes de la intoxicació i les mesures a adoptar.

"Fins que no se sàpiga l'aliment que ha produït la toxicitat no podem generar una alarma", ha reiterat la consellera, ja que al seu judici el contrari seria una "irresponsabilitat" i ha insistit a reclamar "prudència".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento