Comunitat Valenciana

El PP presentarà un vot particular al dictamen sobre Fira València

  • Segons la formació, el text, aprovat per PSPV, Compromís, Podem i Cs, "tergiversa la realitat del que ha passat".
  • Vicente Casanova diu que el partit "ha sigut apartat" i no ha tingut "cap notícia sobre la ponència, ni sabia res".
Vicente Casanova PP
Vicente Casanova PP
PPCV
Vicente Casanova PP

El portaveu d'Indústria del grup 'popular' en Les Corts, Vicente Casanova, ha anunciat que el PP presentarà un vot particular sobre el dictamen de la comissió d'investigació de Fira València, en considerar que s'ha "tergiversat la realitat del que ha passat".

El dictamen provisional sobre la institució firal -elaborat per PSPV, Compromís, Podem i Cs- conclou que en la institució va haver-hi un "saqueig" en la gestió directiva, així com "falta de control i tracte de favor al PP" amb sobrecostos de més de 1.000 milions d'euros i responsabilitza els directius del recinte, així com els expresidents de la Generalitat Eduardo Zaplana i Francisco Camps.

Sobre aquest tema, Casanova ha criticat que el PP "ha sigut apartat" i no ha tingut "cap notícia sobre la ponència, ni sabia res", per la qual cosa ha anunciat que presentarà el seu vot particular al dictamen.

Al seu juí, el text és "un talla i pega sense que existisca una unitat" i ha assenyalat que en l'índex de la ponència està el capítol 'Mesures perquè no torne a ocórrer' que després "no existeix en el text". "És inconnex i les conclusions són que hi ha responsabilitats polítiques genèriques, però sense dir de quines ni dir els motius. Això no és el resultat seriós de tantes hores de treball", ha considerat.

Per a Casanova, després de més de 40 sessions celebrades i cent compareixents, "han tergiversat la realitat del que passat". "No es pot fer el que s'ha fet: escollir només una part esbiaixada de les diferents compareixences com, per exemple, allò dels mil milions que no és cert", ha subratllat.

En aquest sentit, ha defés que la despesa en l'ampliació de Fira València va ser de 587 milions d'euros en total i la resta del muntant són "costos financers que no es comptabilitzen". "És la primera mentida", ha puntualitzat.

A més, ha assenyalat que hi ha altres qüestions que "no s'han tingut en compte" com és que l'ampliació de la fira era "necessària" com ha remarcat que han dit "tots els compareixents". "Solament hi ha un que ha dit que va considerar excessiva l'ampliació que es va fer. La resta, representants de tots els sectors, van dir que era necessària per a l'economia valenciana", ha apuntat.

Així mateix, ha criticat que en el document no es faça "cap referència tampoc a la tornada per a la societat, a la necessitat de fer eixa ampliació perquè o es feia o es tancava perquè els expositors se n'anaven a Madrid, Barcelona o Bilbao".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento