Comunitat Valenciana

El restaurant de València investigat després de la mort d'una dona seguirà tancat fins que se sàpien les causes

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
Puerta del restaurant Riff tancat
Puerta del restaurant Riff tancat
EUROPA PRESS
Puerta del restaurant Riff tancat

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat aquest dijous que el restaurant El Riff de València, investigat després de la mort d'una clienta el cap de setmana passat, seguirà tancat fins que se sàpia "totalment i amb certesa" qual és la causa de la defunció i "les mesures que s'hagen d'adoptar".

Així ho ha indicat, a preguntes dels mitjans, després d'una visita a la reforma integral de la Sala de Pediatria de l'Hospital Clínic de València i mantindre una reunió amb l'equip directiu. L'últim balanç de la Conselleria de Sanitat revela que fins a hui s'han detectat 29 casos d'intoxicació, en els quals s'inclouen els tres membres de la família: la mare, una dona de 46 anys que va morir en la matinada del dissabte al diumenge; el pare i el fill de 12 que van presentar una evolució bona amb recuperació.

Fins a hui, la Conselleria ha entrevistat 75 persones, que van menjar en el restaurant en els tres dies previs al dissabte, entre el 13 i el 16, segons ha informat Sanitat. La clínica de tots els casos, excepte en la morta, ha sigut simptomatologia "molt lleu", principalment vòmits i amb bona evolució.

Insistida en si pot confirmar si l'origen de la infecció podria ser uns bolets múrgoles, Barceló ha reiterat que seria una "irresponsabilitat establir l'origen" en aquests moment, al mateix temps que ha reiterat que es desconeix si el fatal desenllaç en el cas de la morta té relació directa amb eixa ingesta. En aquesta línia, ha instat a "ser prudents i esperar la conclusió de les proves".

Preguntada pel procés administratiu, ha explicat que s'ha aplicat el protocol de Sanitat Pública, que inclou el tancament del local, que ja havia sigut "immediatament" tancat per la pròpia empresa, la presa de mostra, la realització del qüestionari als clients i als treballadors.

INSTAL·LACIONS PERFECTES

La consellera no ha descartat que, amb els resultats, es puguen obrir altres escenaris i ha subratllat que, quant a instal·lacions, el restaurant està "perfecte" i les entrevistes a dos dels set treballadors del local no han revelat cap irregularitat.

En aquest cas, a diferència d'altres registrats a la Comunitat Valenciana, com un en la província d'Alacant el passat estiu, "el transcendent és que ha mort una persona" encara que ha posat l'accent que "no sabem si eixa persona tenia una altra patologia, si ha sigut per altres complicacions afegides al principi d'haver pres uns aliments que s'haja intoxicat".

Fins que no se sàpia l'aliment implicat, segons ha dit, "no podem generar una alarma entre proveïdors i restaurants, seria irresponsable per la nostra banda".

Inspectors de seguretat alimentària van realitzar el passat 18 de febrer una visita a l'establiment per a estudiar les seues condicions -en eixe moment estava sense activitat- i no van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció. Així mateix, es van arreplegar mostres de matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació, mostres que s'enviaran a l'Institut Nacional de Toxicologia per a la seua anàlisi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento