Comunitat Valenciana

El Senat aprova la reforma de l'Estatut de la Comunitat amb l'abstenció de Cs

  • A partir d'ara, les inversions de l'Estat hauran de ser equivalents al pes demogràfic de la regió.
Ple del Senat
Ple del Senat
SENADO DE ESPAÑA
Ple del Senat

El Ple del Senat ha aprovat aquest dimecres la reforma de l'Estatut de la Comunitat Valenciana, que inclou que les inversions de l'Estat en aquesta comunitat hauran de ser equivalents al pes demogràfic de la regió, amb el vot a favor de tots els grups parlamentaris a excepció de Ciutadans, que s'ha abstingut en la votació.

La resta de grups que han participat en el debat previ a la seua aprovació s'han felicitat del consens amb el qual ha arribat a la Cambra alta la reforma. De fet, el text ha arribat al Senat amb un amplíssim consens del Congrés, on tot els grups el van recolzar excepte Ciutadans, que es va abstindre. La formació, no obstant açò, no ha portat a la Cambra les seues reticències.

Una vegada aprovada el dimecres, entrarà en vigor una reforma que es va aprovar en Les Corts valencianes fa ja quasi vuit anys, al març de 2011, però que per diferents circumstàncies polítiques ha estat paralitzada en el Congrés des d'aleshores.

La iniciativa suposa la incorporació a l'Estatut Valencià del que en el seu moment es va anomenar 'clàusula Camps', pel nom del president de la Generalitat Valenciana que la va impulsar, Francisco Camps. Es tracta d'una nova disposició addicional perquè les inversions de l'Estat en aquesta comunitat siguen equivalents al pes demogràfic de la regió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento