Comunitat Valenciana

València planteja un terme d'una hora per a la precontratació de les VTC

  • El sector del Taxi valora que és una mesura "acceptable", tot i que asseguren que esperaven més.
  • "15 minuts no és suficient per a fer un control efectiu del servici discrecional que presten" les VTC, segons l'edil.
València planteja un terme d'una hora per a la precontratación de VTC i el taxi
València planteja un terme d'una hora per a la precontratación de VTC i el taxi
EUROPA PRESS
València planteja un terme d'una hora per a la precontratación de VTC i el taxi

L'Ajuntament de València ha manifestat la "voluntat" d'"ampliar el terme de precontractació" dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a una hora mínima entre el moment de la sol·licitud del servici i el seu inici, ja que considera que "si no hi hauria una competència deslleial" davant dels taxistes. Per la seua banda, el sector del taxi ha valorat que aquesta proposta és "acceptable" i una "mesura mínima que necessiten els dos sectors per a diferenciar-se".

Així ho han explicat el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, i el president de la Federació Sindical del Taxi a la Comunitat Valenciana, Fernando del Molino, en declaracions als mitjans, després d'arribar a aquest acord en la Mesa del Taxi que s'ha reunit aquest dimecres en la casa consistorial.

L'edil ha explicat que, després d'una primera reunió "explorativa" sobre la situació del sector, en aquesta segona trobada s'ha "arribat a una sèrie d'acords, entre d'altres la voluntat de l'Ajuntament de València d'ampliar el terme de precontractació a una hora".

Grezzi ha subratllat que en un àrea metropolitana com la de València "el terme de 15 minuts no és suficient per a fer un control efectiu del servici discrecional que presten les VTC".

"Nosaltres explorarem la possibilitat, com han fet en altres llocs com a Barcelona i estan explorant a Euskadi i altres autonomies, que s'amplie a una hora", ha afirmat l'edil, abans d'afegir que, "si no, no s'estaria regulant de la forma més efectiva i hi hauria una competència deslleial".

El consistori està "esperant l'aprovació del decret del Consell que regula les VTC per a fer efectiu aquest acord. La normativa autonòmica "contemplarà una sèrie de mesures" que el consistori traslladarà a la gestió municipal. "Tenim voluntat i, per descomptat, explorarem la capacitat d'assumir eixes competències a nivell municipal", ha agregat.

Després de l'aprovació del decret, l'Ajuntament posarà "sobre la taula totes les peticions que hi ha del sector del taxi", "subjecte a una llei i una sèrie de servicis que ha de prestar segons eixa llei, mentre que els servicis discrecionals no tenen" una normativa.

L'edil ha assenyalat que els vehicles de lloguer amb conductor s'han de "regular de la manera més efectiva, sobretot el tema de la geolocalització, que no puguen estar circulant les VTC ni puguen estar parats per a arreplegar servicis, i tot un seguit de coses que facen efectiu eixe control del servici que presten".

"Si volen funcionar com el taxi, no podran"

Sobre si hi hauria alguna contraoferta per part de l'Ajuntament en cas que les VTC decidiren marxar-se de la ciutat a causa del límit del terme de precontractació, Grezzi ha recalcat que els servicis que es pretenen regular "ja existeixen, les VTC ja existeixen i aleshores es crea d'alguna manera alguna confusió".

"Les VTC funcionaran tal com han funcionat fins ara. Si les VTC o eixes plataformes multinacionals, que a més tenen en paradisos fiscals molts dels seus recursos econòmics, volen funcionar com el taxi, doncs per descomptat no ho podran fer, i eixa és la qüestió", ha subratllat.

El Taxi: "Esperàvem més", però és "acceptable"

Per la seua banda, el president de la Federació Sindical del Taxi i de la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana,Fernando del Molino, ha valorat la trobada de la Mesa del Taxi com a "molt positiva" i "molt dialogant", al mateix temps que ha agraït a Grezzi "la seua implicació amb la mobilitat, amb el taxi i amb la legalitat".

Ha manifestat que establir un terme mínim de precontractació d'una hora és "acceptable" per al sector. "Nosaltres esperàvem més, però entenem que és una cosa acceptable veient que altres ajuntaments és el que estan fent. Li agraïm profundament eixa decisió", ha expressat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento