La Crida pel Finançament exigeix als partits abordar el problema de l'infrafinançament en els seus programes electorals
La Crida pel Finançament exigeix als partits abordar el problema de l'infrafinançament en els seus programes electorals LA CRIDA PEL FINANÇAMENT

La Crida pel Finançament ha fet aquest dimecres una crida a tots els partits polítics perquè proposen una solució al "problema de l'infrafinançament, el deute odiós i l'espoli" de la Comunitat Valenciana en els seus programes electorals, amb "voluntat de superació i d'exigir a l'Estat i als diferents Governs una solució en el menor temps possible".

Al seu entendre, és una qüestió de "voluntat, no hi ha cap excusa perquè no siga un problema a atendre en qualsevol moment i la campanya electoral és un moment tan bo com qualsevol altre".

Així ho ha manifestat Antonio Infante, integrant de la Crida pel Finançament, -plataforma que agrupa diverses entitats socials, sindicals i polítiques-, durant una concentració davant la seu de la Delegació del Govern.

Durant l'acte, han entregat al delegat, Juan Carlos Fulgencio, un manifest que reclama a l'Executiu "obrir un verdader procés de negociació" per a condonar el deute històric de la Comunitat Valenciana, augmentar les inversions i avançar en una "sobirania econòmica i fiscal per a millorar la vida dels valencians i valencianes". Així, demanen al Govern que pose "data i termini" per a donar una solució a l'"espoli col·lectiu" que pateix la societat valenciana.

Infante ha assenyalat que "les campanyes electorals han de servir perquè els agents polítics oferisquen programes de solucions als problemes de la ciutadania" i aquest és "molt greu", ha advertit, al mateix temps que ha assenyalat que ha de resoldre's "de manera àmplia, generosa, amb visió històrica i pensant en el present i futur".

Per aquest motiu, ha demanat a totes les formacions polítiques que van a reclamar el vot que "tinguen ben present que no pot haver-hi una política normalitzada si no se soluciona el problema que patim estructuralment".

Així mateix, a pocs mesos de les eleccions generals, autonòmiques, municipals i europees, Infante creu que "cal que la societat valenciana done la seua opinió. La vida política porta un ritme però el de les necessitats socials, econòmiques i vitals de la societat valenciana és un altre".

CRIDA LA SOCIETAT A UN "CALENDARI D'ACCIONS"

La Crida pel Finançament, ha recordat, va ser la primera entitat col·lectiva que va convocar a la ciutadania al carrer, el 10 de juny de 2007 i mesos més tard en una àmplia mobilització el 18 de novembre, "però no és suficient amb això". "Via de negociació en despatxos i institucions, els diferents Governs de l'Estat no donen la resposta", ha lamentat, per la qual cosa creu que és necessari "incrementar la pressió social en el carrer, elevar el nivell de crítica" per a posar el tema de l'infrafinançament, del deute odiós i de l'espoli" de la Comunitat

damunt de la taula.

En aquest sentit, ha avançat que en uns dies es reuniran les forces que conformen la Crida pel Finançament per a dibuixar un "calendari d'accions" a la societat valenciana. La plataforma crida la mobilització "social però no solament en una data concreta". Al seu entendre és necessari "elevar el grau de mobilització del conjunt de la ciutadania", en cas contrari, "la resposta que vindrà de Madrid no serà la que necessitem com a poble", adverteix.

Consulta aquí más noticias de València.