Comunitat Valenciana

Marzà: "El pròxim curs es recuperaran tots els mestres generalistes de Primària i hi haurà més docents"

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)
Imatge d'arxiu d'un aula
Imatge d'arxiu d'un aula
GVAEDUCACIO
Imatge d'arxiu d'un aula

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat que el pròxim curs es recuperaran "tots els mestres generalistes de Primària que va retallar l'anterior govern" del PP i "hi haurà més docents" que enguany.

Així es desprèn de la proposta d'arranjament escolar -planificació del nombre d'aules- que el departament que dirigeix Marzà presenta els consells escolars municipals prèvia a la proposta global final per al curs 2019-2020. Segons assenyala la Conselleria d'Educació en un comunicat, ha fet arribar una primera proposta d'arranjament escolar de segon cicle d'Infantil i de Primària dels centres educatius públics als consells escolars municipals perquè "cada municipi ho estudie".

"I, en cas que siga necessari fer ajustos, puguen presentar al·legacions perquè siguen estudiats els casos de cara a la proposta final d'arranjament escolar 2019-2020 de tots els centres sostinguts amb fons públics que es presentarà més endavant", apunten.

En aquest full de ruta provisional, "realitzada municipi a municipi", incideixen, "s'assegura la permanència de les places de professorat que en el curs actual hi ha en les escoles i, a més, recupera el tutor generalista de Primària en aquells que no ho tenien".

En aquest sentit, Marzà recalca que "una de les retallades que va fer l'anterior govern va ser eliminar en tots els centres educatius públics un tutor generalista". "Aquest curs nosaltres ja l'hem recuperat en el 63% dels col·legis i el pròxim curs el cent per cent dels centres educatius d'Infantil i Primària ho hauran recuperat", assevera.

Així mateix, el màxim responsable d'Educació de la Generalitat ha apuntat que "en el que va de legislatura s'ha augmentat en 6.000 els docents que treballen en el sistema educatiu". "Ara recuperem, a més, el cent per cent de tutors generalistes i un altre aspecte molt important: hi haurà més docents en els col·legis el pròxim curs", postil·la.

Pel que fa a les aules que hi haurà en els centres valencians el pròxim curs, l'esborrany que s'ha enviat als consells escolars municipals se centra en el segon cicle d'Infantil i Primària dels centres educatius públics.

L'ESBORRANY NO INCLOU AULES GRATUÏTES DE 2 ANYS

Aquesta proposta encara no inclou les noves unitats educatives de 2 anys gratuïtes "que s'estan estudiant perquè s'òbriguen en col·legis, ja que s'està elaborant l'estudi de peticions dels ajuntaments que ho han sol·licitat i les possibilitats d'obrir-les segons les necessitats d'espais que es requereixen".

La proposta realitzada en aquesta primera fase dona un resultat de +84 unitats educatives en segon cicle d'Infantil i Primària, de les quals corresponen a la província d'Alacant +52; a la de Castelló, +6; i a València, +26. Els consells escolars municipals i els sindicats de l'ensenyament poden presentar al·legacions fins al 7 de març.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento