Comunitat Valenciana

El Botànic es queixa a la Mesa de Les Corts per suposat "alliçonament" del PP a un citat en la comissió de Taula

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)
Barranca en la comissió d'investigació sobre Taula en Les Corts
Barranca en la comissió d'investigació sobre Taula en Les Corts
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Barranca en la comissió d'investigació sobre Taula en Les Corts

Els tres grups del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- han presentat un escrit a la Mesa de Les Corts en el qual es queixen del presumpte "alliçonament" del diputat del PP Fernando Pastor a l'exdiputat provincial del PP Miguel Barranca, un dels compareixents que aquest dilluns estaven citats en la comissió d'investigació sobre els contractes de la Generalitat amb empreses vinculades a la trama Taula, aprofitant un recés.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha explicat que el diputat del PP Fernando Pastor es va acostar Barranca abans que compareguera, se'l va portar a la cafeteria de les Corts i allí va intentar "alliçonar-li" dient-li el que "seria convenient" que diguera davant la presència de la seua filla, tal com van constatar, ha dit, membres del seu grup i com va denunciar el propi compareixent.

També la portaveu adjunta de Podem, Fabiola Meco, ha explicat que alguns van observar com es produïa eixa conversa prèvia i "en to i el contingut", un fet "summament greu" que no té cabuda en un parlament. "No anem a tolerar ingerències en la llibertat dels compareixents", ha dit, indicant que aquesta "falta de disciplina no pot quedar sense reacció".

Tots dos han assenyalat que el PP és "reincident" en aquest tipus d'actuacions i han posat com a exemple la primera comissió d'investigació sobre l'accident de metro del 3 de juliol de 2006.

El síndic socialista, Manolo Mata, ha indicat que li pareix "fatal que la gent faça això" i la Cambra tramitarà com correspon aquesta queixa. En tot cas, preguntat pel desenvolupament de la comissió, ha admès que tal com s'estan desenvolupant ara mateix algunes d'elles, no creu que estiguen "aportant gran cosa".

Encara que el reglament de Les Corts no contempla mesures concretes per a aquest tipus de supòsits, està en mans de la Mesa prendre una decisió, que pot anar des d'un advertiment públic a la catalogació com a falta de disciplina, han indicat. De moment, s'ha tramitat l'escrit i s'ha donat un termini perquè es presenten les al·legacions corresponents.

Preguntada sobre aquest tema, la portaveu del PP, Isabel Bonig, ha assenyalat que els 'populars' són els únics que han parlat amb el diputat Pastor, la resta "ni tan sols s'ha dignat" a fer-ho i que aquest "ho nega".

En tot cas, ha assenyalat que contestaran "conformement a dret" a eixe escrit i ha recordat que "convé escoltar totes les parts abans de donar un veredicte". "Açò ja arriba a tals límits que em resistisc a entrar en aquest circ", ha dit.

A més, ha indicat en en aquesta comissió "algunes qüestions estan fregant l'incompliment i l'atemptat als drets fonamentals a l'honor i a la llibertat d'expressió dels compareixents". Així, ha demanat el respecte a la presumpció d'innocència i ha preguntat als grups si el que volen és "que torne la Inquisició".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento