Comunitat Valenciana

Barceló assenyala que si el CJC dictamina que hi ha successió d'empreses se subrogarà el personal d'ERESA

  • La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat aquest dimarts que si el Consell Jurídic Consultiu (CJC) dictamina que hi ha successió d'empreses en la internalització del servici de ressonàncies magnètiques es procedirà a la subrogació del personal de la UTE Erescanner Salud, però en eixe cas ha garantit que es farà amb "tota seguretat" per a "no judicialitzar" aquest procediment.
Ressonància magnètica
Ressonància magnètica
INFOSALUS - Archivo
Ressonància magnètica

Barceló, en la seua compareixença en les Corts en resposta a una pregunta de la diputada de Compromís Isaura Navarro sobre el futur dels treballadors del servici de ressonàncies magnètiques després que el passat 31 d'octubre finalitzara el contracte amb la la UTE Erescanner Salud, ha constatat que el procés de reversió d'aquest servici és de "summa complexitat" ja que ha advertit que per "extensió pot afectar altres col·lectius".

Per açò, ha demanat "prudència" per a poder "avançar amb seguretat" i "fermesa" i "no vulnerar els drets dels treballadors en la incorporació a la gestió publica" de manera que ha de fer-se "d'acord amb la normativa" i l'informe sol·licitat al CJC sobre si hi ha o no successió d'empreses.

En eixe sentit, ha assenyalat que la conselleria, una vegada dispose d'aquest dictamen "actuarà en conseqüència" i d'acord amb els informes. "El primer és aclarir si hi ha successió d'empreses i aleshores procedim a la subrogació però amb tota seguretat per a no judicialitzar aquest procediment", ha recalcat.

Sobre aquest tema, ha aclarit que la voluntat de la conselleria és que el servici de ressonàncies magnètiques torne a ser "una prestació pública", però ha subratllat que la seua "obligació" és garantir a aquest procés "la màxima seguretat jurídica per a l'Administració" però també "amb el respecte als drets dels treballadors".

En eixe sentit, ha recordat que la sentència del Tribunal Constitucional del passat 31 d'octubre va decretar "la improcedència" de la figura de 'personal a extingir' en els processos de reversió dels servicis privatitzats. Per açò, es va demanar un informe a l'Advocacia de la Generalitat per a "aclarir si hi havia successió d'empreses" i per tant obligació de subrogar.

No obstant açò, ha aclarit que l'informe d'Advocacia "no va entrar a valorar" aquest punt que per a l'Administració és "crucial" per a arribar a "bon port" les gestions per a poder assumir aquest servici de forma directa. Per açò, es va elevar una consulta al CJC sobre "si existeix successió d'empreses", i per tant hi ha una obligació de subrogar a la plantilla, o si es tracta d'una rescissió del contracte amb una empresa".

Barceló ha recalcat que l'Administració ha de "conjugar els drets de treballadors per a accedir a ocupació pública d'acord amb els criteris de mèrit, publicitat i en condicions d'igualtat" i respectar així mateix la jurisprudència sobre el dret de subrogació dels treballadors. Per açò, és un procés de "summa complexitat" i va a esperar els informes sol·licitats per a actuar "en conseqüència".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento