Comunitat Valenciana

UGT revalida per cinquena vegada la seua majoria absoluta en les eleccions sindicals de Ford Almussafes

  • UGT ha revalidat per cinquena vegada la seua majoria absoluta en les eleccions sindicals de Ford Almussafes (València), l'única planta que la companyia nord-americana té en Espanya, i es consolida així com la primera força amb 3.731 vots i 21 delegats, quatre menys que en els últims comicis.
Planta de Ford a Almussafes.
Planta de Ford a Almussafes.
FORD - Archivo
Planta de Ford a Almussafes.

Per la seua banda, STM Intersindical Valenciana aconsegueix la segona posició amb 1.688 vots i 9 delegats (puja quatre), CCOO se situa en el tercer lloc amb 490 vots i tres delegats (baixa un), i CGT suma 327 vots i dos delegats (perd un).

Les urnes es van obrir aquest dilluns a les 10.00 hores i les votacions es van perllongar fins a la matinada, en uns comicis que han comptat amb una participació del 88,97% de la plantilla, 6.375 vots emesos. Hi ha hagut 56 vots nuls i 83 en blanc.

El delegat sindical d'UGT, Carlos Faubel, s'ha mostrat "molt satisfet" amb els resultats i l'"alta participació" en unes eleccions que se celebren en plena reestructuració del negoci de Ford en les seues plantes europees.

Malgrat haver baixat quatre delegats, el responsable d'UGT en la factoria valenciana ha valorat que el sindicat ha pogut revalidar la seua majoria absoluta per cinquena vegada. "El suport de la plantilla" els "anima a continuar per a estar preparats per a afrontar la responsabilitat" de negociar a mitjà i llarg termini amb la direcció el futur de la planta, ha manifestat en declaracions a Europa Press.

Amb aquest resultat, ha dit, es revalida un secció sindical "estable i amb les coses molt clares" per a "afrontar el que vinga". En la seua opinió, és normal que hi haja una mínima baixada fruit del "desgast d'estar sempre liderant i negociant" i com a "xicotet toc d'atenció algun error que hagen pogut cometre o alguna situació que no hagen sabut atendre".

Per la seua banda, Intersindical Valenciana ha celebrat ser "l'únic sindicat que creix" en Ford Almussafes, després de sumar 9 delegats, quatre més que en les passades eleccions.

El sindicat ha emès un comunicat en el qual "agraeix el suport al treball realitzat en els últims anys" i considera que "els resultats posen en relleu la tasca de defensa de les treballadores i treballadors de Ford, des de l'autonomia sindical i la participació, davant les actuacions patronals que persisteixen en la pèrdua de drets laborals sota el xantatge permanent dels ERO o la deslocalització".

Davant aquestes actuacions, assenyala el sindicat, STM Intersindical Valenciana s'ha mantingut "ferma i coherent, sense por, defenent la plantilla i els seus drets laborals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento