Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana i Andorra reconeixeran els seus diplomes i certificats de coneixements lingüístics

  • La Comunitat Valenciana i Andorra firmaran un conveni per al reconeixement mutu dels diplomes i certificats oficials emesos per la Generalitat, a través de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV), i pel Govern d'Andorra, que acrediten la competència lingüística dels ciutadans de conformitat amb els nivells A2, B1, B2, C1 i C2 del marc europeu comú de referència per a les llengües.
Imatge panoràmica d'Andorra
Imatge panoràmica d'Andorra
EUROPA PRESS - Archivo
Imatge panoràmica d'Andorra

L'acord aprovat aquest divendres pel ple del Consell s'emmarca en els objectius de fomentar la cooperació i la coordinació amb altres institucions per a la difusió i la promoció del valenciana. Ho subscriuran la Conselleria d'Educació i el Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior del Govern d'Andorra.

Per al seguiment es constituirà una comissió integrada per quatre persones. Per part de la Generalitat, el titular de la direcció general amb competències en política lingüística i gestió del multilingüisme i el del servei d'acreditació del valencià. I per part d'Andorra, el de la direcció dels exàmens oficials de llengua catalana i de l'àrea dels exàmens oficials, detalla l'administració en un comunicat.

El conveni tindrà efectes des de la seua firma i estarà vigent per un període de quatre anys, prorrogable amb el consentiment exprés de les parts per quatre anys més. L'orde 7/2017 va regular l'homologació dels títols i els certificats oficials que acrediten la competència lingüística d'acord amb els nivells del marc europeu.

Per la seua banda, el Ministeri d'Educació d'Andorra, a fi de mantindre i desenvolupar relacions específiques a favor de la llengua, afavoreix acords i convenis de col·laboració amb organismes estrangers per a un desenvolupament global òptim de la llengua. Dins de les seues competències de regulació de les acreditacions que certifiquen els coneixements de català, Andorra va adaptar els ensenyaments als nivells del marc europeu de referència.

Així doncs, les dos parts comparteixen la voluntat de reconéixer els diplomes i certificats oficials emesos d'acord amb el marc europeu. Acrediten coneixements lingüístics de la llengua compartida per a garantir la coherència del sistema d'acreditacions i facilitar la mobilitat de persones en diversos àmbits entre la Comunitat i el Principat d'Andorra.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento