Comunitat Valenciana

Puig no renuncia a un avançament electoral però creu que "el normal en aquestes condicions" és que siguen el 26 de maig

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dijous, preguntat per un possible avançament electoral de les eleccions autonòmiques a la Comunitat Valenciana, que "el normal en aquestes condicions és que se celebren l'últim diumenge de maig", encara que ha insistit que aquesta és una potestat que li correspon com a cap del Consell i no va "a renunciar mai a ella", al mateix temps que ha defès la importància d'un debat en clau valenciana i "seré".
Ximo Puig
Ximo Puig
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Ximo Puig

Puig s'ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans de comunicació en els passadissos de Les Corts, on ha lamentat el rebuig dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2019 i, en aquest sentit, ha manifestat que "hui és un mal dia per a la Comunitat perquè hem perdut gràcies a la triple aliança de les dretes i l'independentisme català 1.400 milions d'euros i 5.000 llocs de treball efectius".

"Això és una notícia roïna i aquells que s'emboliquen en les banderes per a tapar la corrupció per descomptat el que estan és fent un servici nefast per a la societat valenciana", ha remarcat.

Sobre la possible data de les eleccions generals que el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, puga donar a conéixer aquest divendres, Puig ha afirmat que el govern valencià no ha parlat d'aquesta qüestió i ha incidit que el que vol el Consell és que "els valencians definisquen la seua posició política en relació al que ha sigut la gestió del Govern valencià i les perspectives de futur de la Comunitat" i que el debat "no estiga contaminat amb altres qüestions no relacionades amb la realitat política" valenciana.

En aquest sentit i preguntat per un possible avançament electoral de les autonòmiques a la Comunitat Valenciana, el president ha subratllat: "No anem a rebutjar res en aquests moments. Sempre he dit que la capacitat de dissolució de Les Corts la té el president, d'acord amb el seu govern, i per tant, nosaltres farem el que toque en funció de l'interés general dels valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento