Comunitat Valenciana

El PSPV sobre un avançament electoral a la Comunitat Valenciana: "Tot és possible, això caldrà veure-ho"

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
Urna I Paperetes
Urna I Paperetes
EUROPA PRESS - Archivo
Urna I Paperetes

El síndic del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, ha lliscat la possibilitat d'un avançament electoral de les autonòmiques a la Comunitat Valenciana, potestat que li correspon al president de la Generalitat, després que aquest dimecres els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) no hagen tirat endavant. No obstant açò, els seus socis de govern -Compromís i Podem- han advocat per esgotar la legislatura perquè consideren que encara queden "moltes qüestions per fer".

En concret, en atenció als mitjans en el parlament autonòmic després de la votació en el Congrés dels PGE i a preguntes sobre si el rebuig als comptes obri la possibilitat d'un avançament electoral a la Comunitat Valenciana, Manolo Mata, ha admès que "tot és possible" i "això caldrà veure-ho" i en cas en aquest cas serà "una decisió botànica".

"És una decisió del president de la Generalitat i crec que, a més, serà una decisió botànica, però hi ha elements per a prendre en consideració aquesta qüestió perquè estem en una legislatura el final de la qual estava molt en funció dels increments pressupostaris", ha manifestat.

No obstant açò, des de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que "encara queden lleis importants per aprovar" en Les Corts i, per tant, la seua formació seguirà "treballant fins a final de legislatura perquè les normes que estan en tramitació parlamentària puguen ser aprovades". "Nosaltres seguirem treballant per a millorar la vida de la gent fins a l'últim moment i tenim previst que eixes eleccions seran el 26 de maig", ha subratllat.

A més, per a Ferri, no és motiu suficient per a avançar les autonòmiques a la Comunitat el fet que no s'hagen aprovat els comptes que arreplegaven millors inversions per a la Comunitat i ingressos per a impulsar polítiques del Botànic. "Per a mi no ho són", ha assegurat.

En similars termes s'ha pronunciat, el secretari general i portaveu de Podem en Les Corts, Antonio Estañ, qui espera que aquesta decisió, si es produïra, estigueren motivada perquè és "millor per als valencians i no per qüestions partidistes" i per a qui el fet que no hi haja PGE és un element "a tindre en compte" però que "no pot ser definitiu".

"Nosaltres ens hem mantingut sempre en què cal estirar la legislatura fins al final perquè encara queden moltes qüestions per fer i si no volem que tornen els corruptes acompanyats de l'extrema dreta el que necessitem és redoblar l'aposta del Botànic", ha defès.

PP: "QUE ACABE AQUESTA AGONIA"

Pel seu costat, la líder dels 'populars' valencians, Isabel Bonig,

ha assenyalat que és una potestat del president de la Generalitat però, en qualsevol cas, ha remarcat que el seu partit està "absolutament preparat" i, per tant, espera que "com més prompte millor acabe aquesta agonia". Nosaltres ja vam dir que a la Comunitat estàvem en temps de descompte del Botànic", ha subratllat.

CS VOL "ELECCIONS A TOTS ELS NIVELLS"

Així mateix, la síndica de Cs en la cambra autonòmica valenciana, Mari Carmen Sánchez, ha indicat que el seu grup desitja "eleccions a tots els nivells" perquè compten amb "un gran equip" i, encara que ha admès que a la Comunitat encara no compten amb un candidat perquè no s'han celebrat les primàries, en cas d'avançament electoral "engegaran la maquinària" per a "un projecte guanyador, que eixirà a guanyar i guanyarà", ha emfatitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento