Oltra crida a "derrocar els murs invisibles de les llars on es produeix violència masclista"
Oltra crida a "derrocar els murs invisibles de les llars on es produeix violència masclista" EUROPA PRESS TV - Archivo

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha condemnat el crim masclista de Planes (Alacant), d'una xica de 29 anys suposadament a les mans de la seua parella, i ha cridat a "dir el seu nom, Sheila, per a honrar les víctimes" i "derrocar els murs invisibles de les llars on es produeix violència de gènere".

"Si qualsevol sap que en la casa del costat, que una companya de treball, una amiga, una cosina, està en una situació de violència de gènere, ha de denunciar-ho i estar al costat de la víctima", ha reivindicat en declaracions als mitjans aquest dimarts en la fira internacional del calçat de Milà (Itàlia).

Oltra ha lamentat que de nou "hàgem d'eixir tota la societat unida, tots els governs, partits, associacions, homes i dones del nostre país, a rebutjar un nou assassinat masclista". "Una xica de 29 anys, Sheila, vull dir el seu nom perquè cal honrar les víctimes", ha recalcat.

Per a açò, ha instat a llançar un missatge conjunt als "agressors masclistes: que els seus actes no tenen cabuda en la nostra societat". I ha manifestat: "La família, amics i tota la gent que estimava aquesta xica tenen el seu costat a tota la societat, òbviament, i els agressors tenen a tota la societat enfront".

En definitiva, "enfrontant-nos tots i totes a les agressions fins que tinguem una societat que no mata les seues dones, perquè una societat que mata les seues dones té una malaltia que hem de curar tots", ha emfatitzat la portaveu del Govern valencià.

Encara no es comptabilitza com a violència masclista

Els fets es van produir sobre les sis del matí del dissabte quan l'home va alertar de la mort de la seua parella i va dir que s'havia despertat pels plors del seu fill i que va ser aleshores quan va localitzar el cadàver. En un primer moment es va abordar com a un suïcidi, però l'autòpsia va confirmar que presentava ferides incompatibles, després del que la parella de la dona va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere.

L'arrestat previsiblement passarà a disposició judicial aquest mateix dimarts en un cas que encara no es comptabilitza com a violència de gènere encara que "totes les circumstàncies apunten al fet que poguera ser així", com ha explicat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

En la vivenda de Planes on es van produir els fets només estava el menor dels cinc fills de la dona -fill que tenia en comú amb el detingut-, mentre que els altres quatre estan sota la custòdia de la Generalitat.

Si es confirma que es tracta d'un cas de violència de gènere, seria l'octava a Espanya, la primera a la Comunitat Valenciana aquest 2019 i la 983 des que es comptabilitzen aquestes dades.

Consulta aquí más noticias de València.