Comunitat Valenciana

La confiança dels inversors valencians es manté en positiu, segons JP Morgan

  • La confiança dels inversors de la Comunitat Valenciana es va mantindre en valors positius durant el segon semestre de 2018, en situar-se en 2,3 punts en l'índex de confiança de J.P.Morgan Asset Management (AM).

L'índex reflecteix un descens de 0,8 punts en comparació del primer semestre de 2018, però la tendència es manté en terreny positiu per cinc semestres consecutius, tal com arreplega l'Enquesta de Confiança de l'Inversor Espanyol que elabora la gestora des de fa més de 10 anys, ha informat en un comunicat.

L'Índex de Confiança actualitza cada sis mesos la visió dels inversors en les 17 comunitats autònomes. En aquesta última revisió s'observa que, malgrat la tendència generalitzada a la baixa, totes les regions registren dades positives de confiança excepte Aragó, que entra en terreny negatiu després de retrocedir quatre punts respecte al primer semestre de 2018.

Al marge d'Aragó, les majors caigudes són les registrades per Castella-la Manxa (-4,2 punts), Andalusia (-2,5 punts), País Basc (-1,9 punts), Galícia (-1,7 punts), Madrid (-1,4 punts) i Catalunya (-1,1 punts). Les úniques Comunitats que han experimentat un increment de la confiança pel que fa al semestre anterior han sigut Extremadura i Castella León, amb sengles lectures de 4 punts i d'1,5 punts.

A més del balanç per comunitats, l'Enquesta de Confiança de l'Inversor Español de J.P. Morgan AM pren el pols a les percepcions dels inversors espanyols de manera global una vegada al trimestre. L'última revisió, corresponent a l'últim trimestre de 2018, situa la confiança dels inversors espanyols en 0,96 punts, experimentant un descens de 0,34 punts pel que fa al trimestre anterior.

Els resultats de l'enquesta global confirmen la tendència descendent de la confiança al llarg de 2018, des del màxim de 3,10 punts registrat en el primer trimestre de l'any. Des d'aleshores, la major volatilitat dels mercats i els dubtes sobre el creixement econòmic global han erosionat la confiança dels inversors fins a portar-ho a nivells de fa dos anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento