Comunitat Valenciana

Més de 176 milions per a millorar la FP valenciana

  • Economia i Educació activen el Pla valencià d'impuls de la Formació Professional per a un període de quatre anys.
Imatge de recurs d'un estudiant d'FP
Imatge de recurs d'un estudiant d'FP
@GVAEDUCACIO
Imatge de recurs d'un estudiant d'FP

“Formació i ocupació van de la mà i la FP és una opció de primera, amb un ampli ventall de possibilitats d'estudis dins de les 26 famílies establides en el sistema educatiu”. Amb aquestes paraules, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, defensava el nou Pla valencià d'impuls i millora de la Formació Professional que aquest dilluns va ser aprovat en el Ple del Consell d'FP.

L'objectiu d'aquest programa és millorar el nivell de qualificació dels professionals valencians, “atendre les necessitats específiques de les empreses i convertir la FP en una opció d'estudis excel·lent per a molts valencians i valencianes”, així com “dignificar i visualitzar socialment” aquest tipus de formació, va recordar Marzà.

Per a això, el conseller d'Educació s'ha unit al seu homòleg en Economia Sostenible, Rafael Climent, i tots dos treballaran en un pla que compta amb un pressupost específic de 176,8 milions d'euros i amb un calendari de quatre anys d'actuació.

El titular d'Educació va remarcar, a més, que durant aquesta legislatura “s'han implantat uns 300 cicles formatius adaptats a les necessitats del teixit productiu valencià per a afavorir l'ocupabilitat i s'han augmentat les unitats educatives fins a arribar a les 4.475, que són 425 més que en la legislatura anterior”.

Per part seua, Climent va afirmar que, segons diversos estudis, cap a l'any 2020 només el 15% dels llocs de treball seran per a persones sense cap qualificació i es requerirà disposar d'un 35% de la població amb estudis superiors (Formació Professional de grau superior i estudis universitaris) i un 50% amb estudis mitjans (Formació Professional de grau mitjà i Batxillerat). I ara l'objectiu “és millorar el nivell de qualificació professional de la ciutadania valenciana no solament en les etapes inicials, sinó al llarg de tota la seua vida”, va dir.

El Pla pretén a més aconseguir una Formació Professional vinculada a l'entorn productiu, aconseguir un sistema més àgil de FP i flexible que enfortisca la cohesió social, desenvolupar un sistema d'avaluació i millora de la qualitat, arribar a una major coordinació i integració entre les administracions i els agents socials i garantir la integració laboral de les dones des d'una perspectiva de gènere.

Així mateix, s'ha estipulat estendre la Xarxa de Centres Integrats de FP i ampliar la dels quals realitzen oferta integrada, garantir un sistema compacte d'informació i orientació, millorar la informació existent per a l'accés a l'oferta integrada de FP, avançar en la coordinació de les conselleries amb competències o la creació d'una estructura que permeta desenvolupar el pla mitjançant la recuperació d'una agència valenciana de qualificacions professionals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento