Comunitat Valenciana

La Generalitat desenvolupa un 'microsite' sobre la Ruta de les Oliveres Mil·lenàries

  • Dins d’aquest pla s’ofereixen 36 activitats turístiques i 9 escapades.
  • Es tracta de la zona amb la major concentració d'oliveres mil·lenàries del món.
Olivo milenario cuyo ADN ha sido descifrado por completo
Olivo milenario cuyo ADN ha sido descifrado por completo
RJB/ CSIC - Archivo
Olivo milenario cuyo ADN ha sido descifrado por completo

Turisme Comunitat Valenciana ha posat en marxa un nou 'microsite' des del qual poder comercialitzar les experiències i paquets turístics entorn de la Ruta de les Oliveres Mil·lenàries.

Aquest es pot visualitzar en tres idiomes i conté informació sobre què pot veure's i fer en el 'Territori Sénia', tant els recursos per a visitar com les activitats i escapades creades per empreses locals.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, un altre apartat del 'microsite' recull en un blog totes aquelles notícies, articles i esments relacionats amb les oliveres mil·lenàries, a més d'oferir una àmplia galeria d'imatges i vídeos promocionals.

En aquesta línia, Turisme Comunitat Valenciana participa des de 2017 en un projecte per a impulsar el producte turístic entorn de les oliveres mil·lenàries que se situen en el denominat 'Territori Sénia', en la confluència de les províncies de Castelló, Tarragona i Teruel. Per aquest motiu, es va signar un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i amb l'impuls de la Mancomunitat de la Taula del Sénia per a la creació i comercialització de producte turístic i experiències.

Major concentració d’oliveres mil·lenàries

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "aquesta ruta és un gran exemple de la transformació de recursos en productes que ens posicionen en mercats com l'asiàtic, que ja ha mostrat el seu interés per la riquesa d'aquesta zona i de l'oli que s'obté d'aquestes oliveres".

Aquest territori compta amb 4.800 oliveres censades de més de 3,50 metres de perímetres de tronc a 1,30 metres del sòl repartits per 22 municipis del sud de Catalunya, nord de la Comunitat Valenciana i est d'Aragó, i es converteix en la zona amb la major concentració d'oliveres mil·lenàries del món.

Actualment, i després d'un intens treball al costat del sector públic i privat, el 'Territori Sénia' compta amb un ‘portfolio’ de 36 activitats turístiques i 9 escapades que s'ofereixen al mercat. De totes les propostes identificades, el 31% tenen l’oliturisme com a principal motivació, seguida per la gastronomia (26%) i el patrimoni natural (22%).

A més, aquest treball s'ha anat reforçant amb la creació d'un banc d'imatges i continguts, la realització de viatges de familiarització per a la promoció del producte i la difusió en xarxes socials, així com l'elaboració de material promocional. Respecte als viatges de familiarització, i tal com ha remarcat Colomer, "el mes de desembre passat es va realitzar un en el qual van participar 18 touroperadors xinesos, on la visita a les oliveres mil·lenàries va comptar amb gran acceptació".

Posar en valor el paisatge

De fet, Colomer ha destacat que "com a resultat d'aquesta acció un dels touroperadors va incloure la setmana següent el recorregut per les oliveres mil·lenàries en l'itinerari d'un dels seus grups de turistes, certament atrets per la conservació del paisatge i la posada en valor del territori i el producte oliturístic".

Per part seua, l'empresa britànica especialitzada en senderisme Ramblers també inclou aquesta ruta en els seus paquets de comercialització. Al mateix temps, s'han dut a terme sengles viatges de familiarització i premsa dirigits al mercat francés i belga. Aquestes accions es reforçaran al llarg de 2019 dins del Pla Operatiu de 'màrqueting' que té previst dur a terme Turisme Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento