Comunitat Valenciana

Puig diu que cal escoltar Felipe González encara que "en part de la seua argumentació es puga estar d'acord o no"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat aquest divendres que "cal escoltar les opinions dels altres, també les de Felipe González" encara que "en part de la seua argumentació es puga estar d'acord o no".
Ximo Puig
Ximo Puig
GVA
Ximo Puig

Així s'ha manifestat Puig en declaracions als mitjans abans d'un acte en la Cambra de comerç de València, preguntat per les declaracions que va realitzar l'expresident del Govern aquest dijous, en les quals va rebutjar la figura del relator i de la mesa de partits que busquen impulsar el Govern d'Espanya i la Generalitat de Catalunya perquè, en la seua opinió, "suposa degradar les institucions que haurien de canalitzar el diàleg entre les formacions polítiques, tant el Parlament a Catalunya com el Congrés a Madrid".

Per a Puig, en aquesta qüestió, "no tot és blanc o negre", i en aquests casos "el maniqueisme és el pitjor". "Uns dels grans damnificats d'aquesta situació són el seny, el sentit comú i el diàleg, la qual cosa fa que la democràcia siga de menor qualitat".

Així, el cap de l'executiu valencià considera que el debat sobre la qüestió de la negociació entre Govern central i Generalitat de Catalunya està "desenfocat", i "pareix que el gran perdedor és el diàleg".

Preguntat referent a les posicions dels partits polítics de la dreta sobre el relator, Puig ha considerat que estan fent una "caricaturització" i que "se li està donant a una actuació discutible una dimensió que va en contra de l'harmonia i de la convivència". "No es poden buscar maniqueismes i divisions permanents, que l'única cosa que fan és alterar la convivència i els projectes de vida de milers de persones. És molt irresponsable", ha manifestat.

"Cal baixar la pilota, cal deixar les paraules grosses i intentar parlar amb racionalitat. Ja està bé de buscar permanentment l'enfrontament", ha manifestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento