Comunitat Valenciana

El jardí secret d’Arne Quinze 'floreix' en el llac de l’Hemisfèric

  • El recinte inaugura una exposició de sis escultures al Passeig de l’Art i el llac sud de l’edifici.
  • Segons l’autor, estableix un diàleg amb l’arquitectura de Santiago Calatrava.
El colorido de la pieza destaca en el lago sur del Hemisfèric
El colorido de la pieza destaca en el lago sur del Hemisfèric
REMITIDA
El colorido de la pieza destaca en el lago sur del Hemisfèric

L'obra escultòrica de l'artista contemporani Arne Quinze és la nova aposta per l'art públic a l'aire lliure i de lliure accés de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, amb sis peces en acrílic sobre alumini exclusives per a aquest entorn.

Des d'aquest dijous, els visitants poden conéixer l'exposició 'My Secret Garden València', realitzada de forma expressa per Quinze per a l'entorn de les Arts i les Ciències, en el llac sud del Hemisfèric i el Passeig de l'Art de l’Umbracle.

La mostra reuneix sis escultures "orgàniques" que semblen 'florir', inspirades en la naturalesa de gran format i pintades en acrílic sobre alumini. Quatre s'han instal·lat en el Passeig de l'Art i dos en el llac sud de l’Hemisfèric, simulant 'nenúfars', detalla el complex en un comunicat.

El 'jardí secret' s'ha inaugurat en un acte amb la presència de l'artista, que exposa per primera vegada a Espanya. 'My Secret Garden València' estableix un diàleg amb l'arquitectura de Santiago Calatrava, responsable de les estructures de les Arts i les Ciències.

Al mateix temps, l'obra encarna la investigació de l'artista sobre la diversitat en la naturalesa: cada escultura se centra en diferents qüestions de l'evolució per a establir una connexió entre art i ciència.

Quinze va nàixer en 1971 a Bèlgica, viu i treballa en Sint-Martens-Latem (Bèlgica) i Los Ángeles (els Estats Units). En la seua obra recorre a l'ús de fusta i metall, colors elèctrics en pintura fluorescent i temes referents al social i la interacció, naturalesa i urbanisme.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento