Comunitat Valenciana

La rendibilitat del turisme a València va créixer un 12,7% l'any passat

  • El balanç turístic de l'any a la ciutat deixa 4,9 milions de pernoctacions, quasi un 4% més que en 2017. 
  • Les arribades a l'aeroport de Manises van augmentar un 15,4%, fins a arribar a 3,8 milions. 
  • Els ingressos mitjans per habitació pugen fins als 60 euros, i l'ocupació hotelera a València va ser del 74%.
Turistas en la plaza de la Virgen de València
Turistas en la plaza de la Virgen de València
GVA - Archivo
Turistas en la plaza de la Virgen de València

La rendibilitat del turisme a la ciutat de València va créixer durant 2018 un 12,7%, amb un RevPAR (ingressos per habitació disponible) de 60 euros. Així mateix, l'any passat l'ocupació hotelera va ser del 74% (sis punts més que en 2017), i el preu mitjà per habitació va ser de 81 euros, la qual cosa representa un increment del 6,1%.

Així ho va indicar ahir la regidora de Turisme i presidenta de la fundació Turisme València, Sandra Gómez, durant el balanç realitzat sobre l'impacte turístic en aquesta ciutat en 2018 després de comptar amb “dades tancades” i amb la informació de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Al costat de Gómez van comparéixer el director de la Fundació, Antoni Bernabé, i com a representants dels diferents sectors implicats en la gestió turística de la ciutat, Javier Vallés, d’Hosbec; el president de la Confederació d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Luis Martí; i Miguel Jiménez, en representació de l'Associació Empresarial Valenciana d'Agències de Viatge (Aevav).

La responsable municipal va assenyalar que aquests són uns “resultats francament positius” i va destacar entre ells els èxits respecte a la rendibilitat, amb “un creixement positiu” també en “tots els seus indicadors” i un “preu mitjà que s'acosta a la mitjana nacional”. Va agregar que en 2018 el RevPAR va créixer un 38% respecte 2015 i va afirmar que això indica que s'ha aconseguit “l'objectiu marcat” d'aconseguir no tant més turistes, sinó que el seu impacte “fóra major i més rendible”.

“València estava per davall d'altres destinacions nacionals en rendibilitat i impacte econòmic. Ara tots els indicadors de pernoctacions i viatgers són positius i el creixement en l'aeroport compta amb augments de dos dígits en turisme nacional i estranger”, va exposar la titular de Turisme a l'Ajuntament.

Sandra Gómez va comentar que l'augment d'aquest sector a la ciutat durant l'any passat s'observa, així mateix, en un increment del 3,9% en pernoctacions i una xifra total de més de 4,9 milions. En el cas de les persones estrangeres, aquest augment ha sigut del 7,5%, amb 3,2 milions de pernoctacions.

Pel que fa al nombre de viatgers, l'edil va detallar que en 2018 s'ha donat una pujada del 2,8% i s'han aconseguit una mica més de 2 milions. En aquest apartat les persones procedents d'altres països han crescut un 7,5% –amb 1,1 milions–. En aquesta línia, la regidora va asseverar que les arribades a l'aeroport valencià s'han incrementat en un 15,4% en general, fins a aconseguir els 3,8 milions –en 2015 eren 2,5 milions, va precisar–, i un 18,1%, en el cas d'estrangers, amb 2,8 milions d'arribades.

A més de destacar que València s'ha consolidat com una destinació “no solament de sol i platja”, sinó com a “urbà i atractiu”, Gómez va valorar que això siga així durant “tots els mesos de l'any” i no solament en períodes vacacionals. Va subratllar que es compta amb una oferta “més sostenible i estable que genera ocupació de més qualitat i estabilitat”, major rendibilitat econòmica i que normalitza el sector.

La responsable de Turisme va manifestar, en aquest sentit, que la desestacionalització, per a assegurar la presència de visitants a la ciutat al llarg de tot l'any, és al costat de la millora de la rendibilitat un altre dels objectius exitosos i contemplats en el Pla Estratègic de Turisme València 2020.

D'aquesta manera, va afegir que els majors pics de creixement en 2018, amb augments que “arriben a un 40%”, s'han donat en mesos considerats intermedis o de menor afluència turística com a “gener, febrer i desembre”.

En xifres

1.131.213 viatgers estrangers van arribar a la ciutat l'any passat, un 7,5% més que l'anterior.

81 euros va ser el preu mitjà de l'habitació d'hotel a València després de pujar un 6,1%.

4 nacionalitats són les que més creixen: Holanda, Regne Unit, Alemanya i Itàlia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento