Comunitat Valenciana

Vox prefereix no concórrer a les eleccions municipals

  • Prefereixen no participar a admetre "en les seues llistes arribistes que volen destruir el partit".
  • El president provincial de la formació a València, José María Llanos, diu que concorrerà com a cap de llista.
  • Descarta que Vox siga d'ultradreta sinó "l'última oportunitat d'evitar la destrucció de la societat com la coneixem".
El president de Vox València José María Plans
El president de Vox València José María Plans
EUROPA PRESS
El president de Vox València José María Plans

El president provincial de Vox València, José María Llanos, ha advertit aquest dimecres que el creixement "tan ràpid" que estan registrant suposa "un risc" perquè "s'acosta de tot, moltíssim bo, però alguna cosa roïna" i per açò prefereix no concórrer en municipis que admetre "en les seues llistes arribistes que volen destruir el partit". "Presentar llistes per presentar, no ho anem fer", ha assegurat.

Llanos, en un esmorzar de treball amb els mitjans de comunicació, ha confirmat que Vox es presentarà a les eleccions a la Generalitat Valenciana i a l'alcaldia de València. No obstant açò, en la resta de municipis la situació "canvia cada dia" en funció dels equips de treball que s'estan constituint.

No serà fins a finals de febrer o principis de març quan es coneguen les candidatures. Llanos ha confirmat que concorrerà com a cap de llista a la Generalitat o al cap i casal, encara que encara no ha decidit a quina institució.

Llanos ha explicat que l'estatut del partit arreplega la possibilitat de primàries però és el Comité Nacional i l'Assemblea d'afiliats qui ha de valorar si "és un risc que s'ha de córrer o tamisar" i sobre aquest tema ha recordat que Madrid ja va determinar que en les capitals de província on hi ha un comité executiu provincial no es constituiran comités locals.

En el cas que finalment hi haja primàries, ha comentat que no li inquieta que l'expresident de Coalición Valenciana Juan García Sentandreu es postule. "El que sí m'inquietaria és que vinguera al partit algú que vullga que el partit defenga els seus interessos i no els interessos del partit", ha advertit.

"Còpia de l'original"

D'altra banda, s'ha mostrat "molt content" que PP i Cs s'hagen escorat cap a les seues idees i que "s'hagen adonat que el nostre programa és el que cal defendre", però ha recalcat: "Ells són la còpia i nosaltres l'original". En qualsevol cas, ha apuntat per repetir el pacte d'Andalusia que dependrà de "les forces" que obtinga cadascun.

Llanos ha descartat que Vox siga d'ultradreta sinó "l'última oportunitat d'evitar la destrucció de la societat com la coneixem". Així, ha advocat per una reforma constitucional per a acabar amb "els 17 miniparlaments", mentre que defèn la continuïtat de les Diputacions, i reduir l'Estat per a "acabar amb el seu monopoli" deixant només "uns servicis públics mínims garantits".

Així, aposta per establir el districte únic en Educació i donar un xec a les famílies per fill perquè decidisquen si els volen matricular en la pública, privada o concertada, mantindre la sanitat pública universal però tornant al model Alzira, acabar amb les televisions públiques, suprimir la llei d'igualtat LGTBI i substituir la llei contra la violència de gènere per una llei de violència intrafamiliar.

Així mateix, ha apostat per la Real Academia de Cultura Valenciana i les Normes del Puig i en eixe sentit ha assenyalat que la Universitat de València "s'enganya" perquè "l'única unitat lingüística que hi ha hagut és el llatí".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento