Comunitat Valenciana

Retiren la custòdia dels seus fills a un pare per fumar de manera addictiva davant ells

  • La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Còrdova ha estimat el recurs d'una mare contra una sentència del Jutjat de Primera Instància que acordava la custòdia compartida dels seus fills de 10 i 13 anys després d'un divorci, si bé ara es retira la custòdia al pare perquè sotmetia els seus fills al fum dels seus cigarrets de manera addictiva.
Ciutat de la Justícia de Còrdova
Ciutat de la Justícia de Còrdova
EUROPA PRESS/ARCHIVO
Ciutat de la Justícia de Còrdova

Segons arreplega la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press i ha avançat el diari 'ABC', "tots dos menors de forma espontània i sense cap tipus d'indici de manipulació, doncs no es queixen de l'actual règim de custòdia compartida, al·ludeixen amb gran preocupació detectada en la seua exploració a l'ambient carregat de fum que han de suportar".

El tribunal arreplega que els dos xiquets donen dades que il·lustren "el poc interés que el seu pare té a preservar-los del risc objectiu que suposa estar en un ambient carregat de fum".

En concret, l'Audiència admet substituir el règim de custòdia compartida per una custòdia materna, després que el recurs de la mare es basava en què amb la situació actual no es respectava l'interés dels menors.

El magistrat Pedro Roque assenyala que el fill major descriu gràficament que dormia en l'habitació que té aire condicionat amb un matalàs, després que el pare fumara allí. En aquesta situació, conclou el tribunal, i davant la necessitat d'evitar qualsevol situació de risc per als menors, "és evident que el procedir del pare posa en situació de perill la salut dels menors de forma absolutament irresponsable i sense mirar una altra cosa que no siga a la seua addicció".

A més, precisa que "no pot romandre la sala indiferent davant aquesta situació que perjudica els menors en la seua salut, doncs no seria lògic que als menors no es protegiren en la seua llar d'allò que la societat es cuida molt a protegir per a qualsevol ciutadà, major o menor d'edat, en llocs públics".

L'Audiència estableix un règim de visites i estades en vacances escolars a favor del pare, però "amb prevencions derivades del risc per als menors de fumar en la seua presència en llocs tancats com fins ara ha vingut fent", al mateix temps que "podrà tindre els fills menors caps de setmana alterns en la mateixa extensió que venia ja acordada, així com dos dies entre setmana, dimarts i dijous, que podran ser alterats per acord dels progenitors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento