Comunitat Valenciana

Intersindical recolza les accions d'aquest dissabte pel sistema públic de pensions per a "donar una eixida al conflicte"

  • Intersindical Valenciana se suma aquest dissabte, 2 de febrer, a les mobilitzacions convocades per la coordinadora estatal i la de la Comunitat Valenciana en defensa del sistema públic de pensions, amb concentracions i manifestacions en nombroses localitats valencianes.
Concentració en favor de la millora de les pensions davant l'Ajuntament
Concentració en favor de la millora de les pensions davant l'Ajuntament
EUROPA PRESS - Archivo
Concentració en favor de la millora de les pensions davant l'Ajuntament

El sindicat recolza així les reivindicacions de les coordinadores de pensionistes en ser "les interlocutores vàlides per a donar una eixida al conflicte generat per les polítiques al voltant de les pensions dels diferents governs".

Les mesures que reclamen aquestes organitzacions es resumeixen en una revaloració de les pensions sobre la base de l'IPC real, una pensió mínima de 1.080 euros, el blindatge constitucional de les pensions, l'eliminació de l'escletxa de gènere, l'establiment de la jubilació als 65 anys i l'oposició a l'augment dels anys cotitzats per a determinar el càlcul de la jubilació.

Per a aconseguir-les, Intersindical defèn en un comunicat que aquest tipus de mobilitzacions són necessàries per a garantir unes pensions publiques "dignes" per a totes les persones. Però adverteix que "Espanya és un dels estats de la Unió Europea que menys diners destina a les pensions de les seues persones majors".

En aquest context, la central recorda que les reformes de les pensions de 2011, "aprovada pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, CCOO, UGT i CEOE", i 2013, "imposada pel Govern de Mariano Rajoy", van suposar, al seu juí, un deteriorament dels drets socials i econòmics dels actuals i dels futurs pensionistes.

En conseqüència, Intersindical Valenciana reivindica la derogació de les dos reformes de les pensions i la recuperació dels drets perduts pels efectes negatius de les dos reformes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento