Comunitat Valenciana

El feminisme es rearma durant dos dies a València per a afrontar els seus desafiaments

  • Més de mil dones debaten aquest divendres i dissabte sobre religió, política i esport en el Centre del Carme.
  • La Diputació de València organitza la quarta edició del Feminari, dedicat a la figura de Carmen Alborch.
  • Isabel García: "Alguns no entenen que el feminisme no és una amenaça per a ningú; busca la igualtat".
Las últimas labores de montaje del Feminario 2019, durante este jueves, en el Centre del Carme de València.
Las últimas labores de montaje del Feminario 2019, durante este jueves, en el Centre del Carme de València.
DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA
Las últimas labores de montaje del Feminario 2019, durante este jueves, en el Centre del Carme de València.

El qüestionament de les polítiques destinades a combatre la violència masclista ha sacsejat el moviment feminista, la visibilitat del qual va arribar a les seues cotes més altes el passat 8 de març, amb motiu de les multitudinàries manifestacions que es van celebrar per tota Espanya.

Quasi un any després, el IV Feminari, el fòrum de debat organitzat per la Diputació de València, pretén rearmar el discurs i reorganitzar el moviment de cara al pròxim 8M i a les corbes que ja endevinen en el camí. L'edició d'enguany, que reuneix aquest divendres i dissabte a més de mil persones (el 30% de fora de la Comunitat Valenciana) en el Centre del Carme, aborda temes com la religió, l'esport, la política o les relacions amb el col·lectiu LGTBI des del prisma feminista.

"Desgraciadament, passen els anys i continuem plantejant-nos les mateixes qüestions", afirma la diputada d'Igualtat, la socialista Isabel García, que veu "absurd i lamentable" el qüestionament del fenomen de la violència de gènere "per part de l'extrema dreta". Aquestes tesis, en la seua opinió, amaguen "una regressió de drets amb la qual perd tota la societat", ja que, afig, després de les dones aniran altres col·lectius com el LGTBI o la immigració.

La diputada provincial de Igualdad, Isabel García, en el claustro del Centre del Carme de València.
La diputada provincial de Igualdad, Isabel García, en el claustro del Centre del Carme de València.

García es mostra "sorpresa" davant el qualificatiu de feminazi i posa com a exemple la temàtica del seminari: "Què té això de bel·licós o d'amenaça per a l'home?", es pregunta. "Hi ha una qüestió que alguns homes no entenen. El feminisme no és una amenaça per a ningú. Busca la igualtat entre homes i dones, al contrari que el masclisme, que propugna la supremacia de l'home", explica.

La responsable provincial d'Igualtat creu que la mobilització del pròxim 8M "serà major per lògica. Enguany molta gent està veient que els drets, en ser qüestionats, poden desaparéixer en un moment determinat. Els drets costen molt de guanyar, però es perden en un segon", assegura.

L'edició que comença aquest divendres homenatjarà l'exministra valenciana Carmen Alborch, morta el mes d'octubre passat. "Ens serveix per a reorganitzar-nos, rearmar-nos, agafar oxigen abans del 8 de març i tindre un contacte amb feministes de tota Espanya, per a teixir xarxes i enfrontar-nos al que puga vindre enguany amb ganes, amb ànim i sobretot molt organitzades", conclou García.

En les diferents taules programades al llarg dels dos dies es troben ponents com Laura Freixas, Paloma del Río, Rosa Regàs, Kika Fumero, Ramón Martínez, Octavio Salazar o Lidia Falcón. A la sala habilitada en el Centre del Carme s'han instal·lat pantalles per a seguir les intervencions, donada la gran quantitat d'inscripcions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento