Comunitat Valenciana

Tots els grups menys el PP conclouen que Ciegsa es va crear per a eludir controls i responsabilitzen els exconsellers

  • VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)
Presentació del dictamen provisional sobre Ciegsa
Presentació del dictamen provisional sobre Ciegsa
GRUPO PARLAMENTARIO DEL PSPV
Presentació del dictamen provisional sobre Ciegsa

El dictamen provisional sobre Ciegsa conclou que l'empresa pública va funcionar com a "una ferramenta dissenyada per a eludir el control" de l'Administració, la qual cosa va derivar en uns gastos financers addicionals de 486 milions en els quals "no s'haurien incorregut" si la Generalitat haguera executat de forma directa els col·legis. "Ciegsa era el PP en estat pur", han conclòs els seus redactors.

El document, elaborat per tots els grups excepte el PP, responsabilitza tots els consellers d'Educació des del 2001 al 2013 i especialment cita la responsabilitat política 'in vigilando' d'Alejandro Font de Mora. L'etapa "més negra" va ser davall la direcció de Máximo Caturla com a secretari autonòmic i conseller i posterior conseller delegat de Ciegsa.

Els portaveus dels grups parlamentaris PSPV-PSOE, Compromís i Podem, -Alfred Boix, Belén Bachero i Antonio Montiel-, han presentat hui les conclusions d'aquest dictamen provisional, que ara ha d'aprovar-se en la comissió no permanent d'investigació de les activitats de Ciegsa abans de ser elevat al ple. La portaveu de Ciutadans, Mercedes Ventura, ha excusat la seua presència per estar en una altra comissió.

L'informe demana a la Generalitat que es realitze "una completa auditoria financera i de legalitat" que determine els perjuís causats per Ciegsa ja que no li correspon a la comissió determinar els sobrecostos.

D'igual manera, aclareix que no pot avaluar si mitjançant Ciegsa va haver comissions irregulars per a finançar el PP i per al lucre personal dels implicats, ni tampoc l'existència de "treballadors absents" ja que són causes obertes que el jutjat està investigant i aquesta comissió "ha de limitar-se a dilucidar l'existència de responsabilitats polítiques".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento