Comunitat Valenciana

La targeta TuiN és el segon títol més usat en Metrovalencia

  • Tot i això, el 50% dels viatgers continuen usant el bonometro.
Usuarios de Metrovalencia
Usuarios de Metrovalencia
FGV - Archivo
Usuarios de Metrovalencia

La meitat dels 67,2 milions de viatgers transportats per Metrovalencia durant 2018 van optar pel bonometro per a realitzar els seus desplaçaments en les línies de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana. El 50,34% (33.863.664 moviments) dels usuaris de la xarxa va decidir usar aquest títol; mentre que la targeta moneder TuiN, la qual la Generalitat està promocionant, és ja el segon títol més usat, amb un 14,62%.

Segons dades de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, el bonometro continua sent el títol més usat. Amb un preu de 7,60 euros per a una zona (0,76 euros per viatge) el bo 10 de València és, segons la Generalitat, "un dels més barats de les explotacions de metro i tramvia d'Espanya".

Si bé és cert que les dades obtingudes l'any passat mantenen la "supremacia" del bonometro, segons FGV, el seu percentatge d'ús dels últims anys està disminuint al ritme que augmenta la TuiN, la targeta moneder que se situa ja en segon lloc entre els títols de transport de Metrovalencia amb el 14,62% del total i 9.841.225 viatges.

La targeta TuiN o targeta moneder de la xarxa de Metrovalencia es carrega i recarrega amb un mínim de 10 euros en qualsevol targeta sense contacte pròpia de Metrovalencia i s'ha de validar d'entrada i eixida, excepte en el tramvia (només d'entrada), perquè puga aplicar el preu corresponent al trajecte realitzat.

El títol permet viatjar per tota la xarxa amb qualsevol combinació zonal (1, 2, 3 o 4 zones) i descompta del saldo disponible en aqueix moment l'import corresponent al nombre de zones recorregudes, amb el mateix preu d'un viatge amb Bonometro, encara que amb alguns avantatges comercials afegits.

Es mantenen les tarifes

Amb la finalitat de potenciar l'ús del transport públic en 2019, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori María José Salvador ha decidit que les tarifes de Metrovalencia no patisquen cap mena d'augment en el present exercici.

A més, juntament amb els títols habituals, FGV manté els avantatges per a famílies nombroses i monoparentals, amb descomptes del 50% i el 20%, menors de 10 anys que poden viatjar gratis, majors de 65 anys i discapacitats que poden viatjar durant un mes de manera il·limitada per 9,70 euros, joves i estudiants, al que cal sumar a València el Bo Transbord AB.

Els altres títols més utilitzats

Sobre l'ús de la resta de títols, l'Abonament Transport (AT), vàlid per a 30 dies des de la primera validació, amb un nombre il·limitat de viatges i transbords en Metrovalencia, Metro Bus i EMT, és el tercer títol més usat, amb un 12,76% registrat i 8.585.577 viatges

A continuació, amb el 5,54% d'usos i 3.727.299 desplaçaments, se situa el Gent Major, pensada per a les persones majors de 65 anys i que amb un preu de 9,70 euros permet realitzar un nombre il·limitat de viatges durant 30 dies.

En cinqué lloc, amb un 5,03% i 3.390.250 moviments, es troba el bitllet senzill, vàlid per a un només viatge en la zona per a la qual s'adquirisca i que per a una zona manté un preu d’1,5 euros.

Un lloc per darrere se situa l'Abonament Transbord, amb el 2,36% de desplaçaments acumulats; en seté lloc el passe Mobilitat, amb el 1,76%; el vuité correspon al passe pensionistes dels diferents convenis subscrits per part d'FGV amb ajuntaments valencians, que suposen el 1,65%; el nové el bitllet d'Anada i Tornada, amb el 1,48%; i el dècim els passes d'estudiants de col·legis o d'acords amb diferents municipis de la província, que representen el 0,28%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento