Comunitat Valenciana

El carril bici del carrer Alacant, en la seua recta final

  • Les obres per a unir Germanies i el Parc Central amb l'anell ciclista estan ja quasi acabades a la plaça de Bous.
Plataforma con carril bici, parada de la EMT y paso de peatones en la calle Alicante.
Plataforma con carril bici, parada de la EMT y paso de peatones en la calle Alicante.
20MINUTOS.ES
Plataforma con carril bici, parada de la EMT y paso de peatones en la calle Alicante.

El carril bici del cèntric carrer Alacant, que connectarà la Gran Via Germanies i el Parc Central amb l'anell ciclista de la ronda interior, comença a ser una realitat sobre el terreny. Les obres, que van començar el passat 12 de desembre, estan tan avançades que nombrosos ciclistes i patinadors fan ja ús d'aquest, malgrat que encara no ha sigut posat en servei.

Com va poder comprovar 20minutos divendres passat, els treballs es troben quasi finalitzats a l'entorn de la plaça de Bous, on fins i tot ja està construïda la plataforma per a situar una parada d'autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i un pas de vianants. Encara que des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible no van concretar una data d'obertura d'aquest carril bici, una reivindicació històrica de col·lectius ciclistes de València, la veritat és que l'avançat de les obres fa suposar que no es demorarà en excés.

La seua construcció es va proposar en 2016 des de la pròpia Regidoria, però va quedar paralitzat durant quasi dos anys per les obres de l'anell ciclista i per problemes burocràtics derivats de l'obtenció de l'autorització per part de la Conselleria de Cultura, atés que es tracta d'un entorn declarat Bé d'Interés Cultural per la presència de dos edificis emblemàtics com l'Estació del Nord i la plaça de Bous.

El tram sobre el qual s'està actuant, que mesura 745 metres de longitud, unirà l'anell ciclista al seu pas pel carrer Xàtiva i el carril bici del carrer Filipines que circula pegat al Parc Central fins a la rotonda partida de Manuel Sanchis Guarner (encreuament amb les avingudes Ausiàs March i Peris i Valero).

Des del carrer Xàtiva fins a la Gran Via Germanies, el nou carril bici estarà segregat sobre la calçada, serà bidireccional i mesurarà 2 metres i mig d'ample, la qual cosa deixarà un sol carril per a la circulació del trànsit motoritzat. D'altra banda, al carrer Gibraltar, i fins a unir-se amb el carril bici del carrer Filipines, passarà a ser ciclocarrer.

Impuls als itineraris ciclistes 

Les obres de construcció de carrils bici estan rebent un impuls amb el final de la legislatura municipal. Amb les de Regne de València també avançades, la setmana passada es van iniciar les del nou eix que connectarà els barris de Torrefiel i Orriols amb el centre de la ciutat a través dels 1.450 metres que discorren pel carrer Conde de Lumiares i l'avinguda Constitució. L'actuació s'ha iniciat en el tram d'avinguda Constitució, entre els carrers Ruaya i la rotonda que uneix Peset Aleixandre amb Primado Reig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento