Comunitat Valenciana

La jutgessa d'Erial retorna a Zaplana la casa de Benidorm decomissada

  • Ha pres aquesta decisió perquè ha comprovat que es va comprar abans dels fets investigats.
  • Des de desembre, es troba en l'hospital La Fe de València, centre on es tracta de la leucèmia que pateix.
Eduardo Zaplana, en imatge d'arxiu
Eduardo Zaplana, en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo
Eduardo Zaplana, en imatge d'arxiu

La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 8 de València, que investiga la 'Operació Erial' ha retornat a l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana la casa de Benidorm (Alacant) que li va decomissar després de la seua detenció per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

La jutgessa va decidir decomissar la casa després de la informació que li va traslladar la UCO i ara ha revertit la situació després d'haver-se comprovat que la vivenda va ser adquirida abans que es produïren els fets als quals es refereix la investigació en curs, segons han informat a Europa Press fonts properes a la família.

En l'escrit assenyala que deixa "sense efecte" el decomís acordat en manament de l'1 d'octubre de 2018 al registre de la propietat nº1 de Benidorm amb titularitat d'Eduardo Zaplana i Rosa Barceló "en haver-se justificat la seua adquisició amb anterioritat als fets investigats en perjuí que en cas d'obrir-se peça de responsabilitat civil en el seu moment, puga quedar afecte a la mateixa".

Eduardo Zaplana es troba en la presó de Picassent des de finals del mes de maig, quan la titular del Jutjat d'Instrucció número 8 de València va acordar per a ell presó provisional, comunicada i sense fiança en el marc de l''Operació Erial', per la qual va ser detingut per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

En l'actualitat, des de desembre, es troba en l'hospital La Fe de València -el centre on es tracta de la leucèmia que pateix- on va ser trasllat des de la presó de Picassent per problemes de salut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento