Comunitat Valenciana

El Sindicat Mèdic, "mitjanament satisfet" pel pla de reforços en Atenció Primària però manté les protestes

  • El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) s'ha mostrat "mitjanament satisfet" després de l'anunci que la Conselleria de Sanitat engegarà un pla de reforços de 300 metges per a millorar l'Atenció Primària, encara que ha assenyalat que aquesta mesura és "insuficient" i que les mobilitzacions convocades per al 7 de febrer "segueixen endavant", a l'"espera que es done resposta també a la resta de demandes plantejades".

L'organització ha valorat l'"esforç" de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que aquest passat dijous va presentar un pla d'Atenció Primària que inclou la creació, al febrer, d'un total de 307 noves places en Atenció Primària, amb una inversió de 16,7 milions d'euros, per a reduir el contingent a un màxim de 1.500 pacients per metge i 900 per pediatre, així com les tasques administratives que han de realitzar els facultatius perquè dediquen més temps a l'atenció sanitària.

CESM-CV, en un comunicat, ha manifestat que segueix endavant amb les mobilitzacions del 7 de febrer i amb la recollida de firmes. El secretari general del sindicat, Andrés Cánovas, ha indicat que des de l'organització estan "mitjanament satisfets per la contractació de personal sanitari per a alleujar la situació que es viu en Primària" i ha admès que la contractació anunciada dóna resposta a un dels punts del decàleg de mesures exigides pel Sindicat Mèdic.

No obstant açò, considera que la mesura resulta "insuficient" i que caldrà veure "si realment aquestes contractacions posen fi als problemes en Primària".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento